2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Négylevelű Fa Cserkészcsapat decemberi programjai
A Négylevelű Fa Cserkészcsapat decemberi programjai PDF Nyomtatás E-mail

nf_cscs_dec_progr_nkanizsan_547A Nagykanizsai Gyülekezet ifjúsága - mely egyben a Négylevelű Fa Cserkészcsapat magja is - a gyülekezet régebb óta fiatal tagjaival egyre sikeresebben működik együtt.

Novemberben három kézműves foglalkozást szerveztünk imaházunkban, melyekre egyenként 15-25 fő között jöttek barátok, barátkozók - főleg cserkészgyerekek és szüleik. A foglalkozások alatt és után a szülők tartalmas beszélgetéseket folytattak a jelenlévő testvéreinkkel.

Decemberben a Mikulás a róla szóló igaz történettel, csomagokkal és szarvasával meglátogatott nyolc családot, akiknek körében már előre összegyűlt 35 cserkész és szüleik, rokonaik. nf_cscs_de_progr_nkanizsan_10021Énekeltünk, játszottunk, beszélgettünk, s végül megbeszéltük a csomagokra erősített kártya mondanivalóját: „Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan!" (1Jn3:18), valamint „Ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást!" (Jn13:34-35).

A nagykanizsai gyülekezettel közösen szerveztünk egy 40 perces karácsonyi műsort is, melyet előadtunk két nyugdíjas otthonban, egy nyugdíjas klubban és a kanizsai Családok Átmeneti Otthonában. Az utóbbi helyszínen ADRA csomagokat is osztott a gyülekezet. Legvégül 31-én előadtuk a műsort az imaházban is az évzáró istentisztelet részeként, ahol a műsort követően Farkas Attila lelkész szolgált. A cserkészeinkhez tartozó hat szülő és kb. 15 fiatalunk életében először hallgatott végig adventista istentiszteletet, amely többüknek komoly tetszésére szolgált.

nf_cscs_dec_progr_nkanizsan_sdc10350 December 29-től január 1-jéig „ottalvós" szilveszteri foglalkozást szerveztünk cserkészeinknek és barátkozóinknak, amikor is mintegy 33-an (közülük 7-en adventisták vagy adventista neveltetésűek) barátkozhattak az imaház légkörével a változatos és kreatív programok során, továbbá számos szülővel mélyítettük el jobban kapcsolatainkat. A szilveszteri program alatt gyakorló keresztény fiataljaink tartottak négy olyan istentiszteletet, melyek mindegyikén csüngött a hallgatóság. Talán köszönhető ez annak is, hogy szombati bibliatanulmányaink alatt már egy ideje ők készülnek nekünk 10-15 perces témákkal, előre beosztott terv alapján. Munkájukat pedig a legnagyobb szeretettel és közös megegyezéssel jobbító kritikának vetjük alá, miszerint bibliailag hitelesek-e, illetve hogy lelkesítő, érdekfeszítő-e istentiszteletük. S ha valaki megfelelt, az továbbléphet a következő, pl. a 20 perces szintre. Nagyon élvezik. Jelenleg 7-en tartjuk így a bibliatanulmányainkat, de tervezzük a kör bővítését legújabb barátkozóinkkal is.

 Mindezek mellett természetesen megtartottuk a szokásos cserkész őrsi foglalkozásokat is,nf_cscs_dec_progr_nkanizsan_10228 november-decemberben négy alkalommal.

Hálás vagyok az Úrnak, hogy missziós megbeszéléseink során csiszolódnak gyülekezetünk talentum-gyémántjai a misszióparancs betöltése érdekében. Jó érzés tagnak lenni egy ébredő gyülekezetben, és bízom benne, hogy egyre jobb lesz.

 

Bekő Zoltán
Nagykanizsai Gyülekezet
1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapat
CSerkész ALapIsmereti Képzés

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista