2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyülekezeti hírek Pesterzsébetről
Gyülekezeti hírek Pesterzsébetről PDF Nyomtatás E-mail

2008 a kapcsolatok éve volt egyházunkban. A magunk területén igyekeztünk minden lehetőséget kihasználni, hogy minél több kapcsolatot építsünk, és minél több ember megismerje egyházunkat, gyülekezetünket a kerületben, ahol működünk. Olyan programokat szerveztünk, melyek sok családot érintenek, így sok személyt tudtunk bevonni ezekbe.

Két gyermekművészeti pályázatot szerveztünk, melyen részt vett 98 gyermek, ez ugyanennyi családot jelent. A 2007-es karácsonyi pályázattal együtt már 154 családdal bővült azoknak a száma, akik valamilyen módon kapcsolatba kerületek gyülekezetünkön keresztül egyházunkkal. 

A programoknak aktív résztvevői az iskolák rajztanárai, akik szakmailag segítik, felkészítik a gyerekeket. Az iskolák igazgatói, a Pedagógiai Intézet igazgatója és munkatársa, akik segítettek a programok bonyolításában, a technikai munkatársakkal együtt már több mint 200 fő, akikkel kapcsolatba kerültünk. Mindegyikük kapott „Bemutatkozik az Adventista Egyház" c. füzetet és 25 DVD-t ebben a témában. A DVD-k bekerültek az intézmények könyvtárába, így bármikor, bárki megnézheti.

A díjazott gyerekek és a felkészítő, zsűriző tanárok könyv ajándékot kaptak, de minden résztvevő gyerek kapott igés könyvjelzőt, matricát, tollat, mert ez is egy lehetőség arra, hogy ismerkedjenek a Biblia egy-egy versével, ami felkeltheti az érdeklődésüket. Pedagógusoknak, a Pedagógiai Intézet munkatársának Bibliákat adtunk. Egyikőjük azt mondta: „Nagyon köszönöm ezt a szép ajándékot, nekem még soha nem volt saját Bibliám, nagyon örülök neki".

Hét gyerek volt Szünidei Biblia Táborban néhány mondat az élménybeszámolókból: „Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó programok voltak, kiváló nevelőkkel. Örültünk a sok közös éneklésnek. A menza is nagyon finom volt. Felejthetetlen élményben volt részünk, a környezet is csodálatos volt. Örültünk a rajzolási, festési lehetőségnek".

A táborba öt szülő is lekísérte a gyerekeket, ezek közül négy család a tábor végén 3 napot Balatonlellén töltött, mert annyira megtetszett nekik az üdülő, a környezet és az ottani programok.

A táborozásban részesült gyerekek mind elmondták az iskolájukban, hogy nagyon jól érezték magukat. Ennek is volt köszönhető az, hogy 2008 karácsonyán 73 kép érkezett a pályázatunkra. Megkérdeztem az egyik tanárt, amikor hozta a képeket, hogy sikerült rávenni a hetedikes, nyolcadikos „nagyokat", hogy ilyen sokan pályázzanak. Azt felelte: „Ezek mind menni akarnak a táborba".

Ezek a gyerekek és szülök saját maguk tettek bizonyságot az iskolákban és egymás között amellett, hogy az Adventista Egyház jó, hasznos, érdekes programokat szervező, szeretetteljes, nyitott közösség.

A gyerekek közül három jár biblia-tanulmányozásra a gyülekezetünkbe és egy édesanya, időnként egy édesapa is eljön. Az édesanya így nyilatkozott: „Én mindenütt elmondom, hogy a gyermekeim a világ legjobb bibliaiskolájába járnak. Itt minden a gyerekekért van, érezzük, hogy szerettek bennünket".

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista