2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Jól csak a szívével lát az ember…”
„Jól csak a szívével lát az ember…” PDF Nyomtatás E-mail

jol_csak_a_szivevel_11Emlékezetes alkalom marad a 2009. január 17-i szombat este azon 110 személynek, akik jelen voltunk a kecskeméti kápolnában. Meghívásunkat mintegy 90 vendég fogadta el, akik között jelen volt a város önkormányzati képviselője, négy iskola igazgatója, tanárok, valamint osztálytársak, iskolatársak szüleikkel együtt.

A vendégek köszöntésére elhangzott egy szívet melengető Mozart dallam, majd a Biblia évének lezárásaként a Szeretet himnuszát hallgattuk meg a nyárlőrinci Nyugdíjas Klub vezetője, Németh Mihályné előadásában. Az est csúcspontja Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című művének színi előadása volt.

Nyúl Jánosné, Marika néni szervezésében készült az esti előadás, többnyire a nyárlőrinci Nyugdíjas Klub tagjainak, valamint az őket segítő fiataloknak a részvételével. A „csodálatra vágyó bolygó lakóját" és a kis herceget imaházunk gyermekei alakították, Németh Noémi és Ősz Barnabás József.

jol_csak_a_szivevel_2A kis herceg meseregényében a szeretet, a baráti kapcsolatok és a tiszta, önzetlen lelkület mutatkozik meg. Valaki így foglalta össze: „Ez a történet az emberben élő gyermekhez szól, szeretetről, összetartozásról, életről, halálról, humanizmusról. Sikerének titka talán az, hogy a távoli bolygóról érkezett kis herceg alakjában egy olyan tiszta, emberséges világ tündököl, amely után mindannyian vágyódunk."

Az előadás után a kis herceg állófogadást adott a szereplőtársak, az osztály- és iskolatársak és a vendégek részére. Az asztalok a „kis herceg bolygóján található" különböző finomságokkal voltak bőségesen megterítve. A csemegézés és a családias hangulatú beszélgetés után csak lassan távoztak vendégeink. Többen megjegyezték, örömmel eljönnének a következő előadásra is. Az est tehát nagyon jó hangulatban telt, jó véleménnyel távoztak vendégeink, akik magukkal vitték dr. Szigeti Jenő testvér rövidesen kezdődő újabb előadás-sorozatának meghívóját is.

Szerény emberi eszközeinkkel, ami tőlünk telt, azt megtettük, de mindenek felett a jó Isten munkájának és a Szentlélek befolyásának köszönhető ez az érdeklődés, a magas részvétel. Kívánságunk, hogy gyülekezetünkben gyakran ismétlődjenek a hasonló alkalmak.

 

Ősz Barnabás

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista