2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Hős
A Hős PDF Nyomtatás E-mail

kecskemet_-_ifj_talalk_100Ünnepről tudósítok. Van okunk ünnepelni, hiszen évente többször is 300 fiatal (ősszel még több is) együtt szenteli idejét és gondolatait Istennek ifjúsági konferenciák keretében. Annak az egyháznak van jövője, ahol ennyi érdeklődő fiatal van a tagok számának arányában.

Kecskemét immár negyedszer adott otthont a Tavaszi Ifjúsági Konferenciának (Tavaszi Rally) március 13-a és 15-e között, mely a Hősről szólt. 180-an regisztráltak a rendezvényre, szombaton azonban több mint 300-an vettek részt a délelőtti istentiszteleten az ország minden részéből.

kecskemet_-_ifj_talalk_248 A Hős címszó alatt valószínűleg Jézusra gondolunk. Így is van, első szempontunk volt, hogy az igazi Hősről beszéljünk, valamint megnéztük, hogy Ő keres-e újabb Hősöket? A Hős háromféle megközelítéséről is vizsgálódtunk:

1) Dr. Szilvási András vezetésével beszéltünk Jézusról, a Feltámadt Hősről.
2) Kik a hősök a mai fiatalok szemében?
3) Lehetünk-e mi magunk is hősök? 

E két utóbbi szempontról Mihalec Gábor főelőadónk már a program beharangozásában beszélt:

Szuperhősök. Barátságosak és közkedveltek. Rendkívüli képességeik vannak, fáradhatatlanul harcolnak a jóért a gonoszság ellen, felelősséget hordoznak, hiszen a nagyobb erő nagyobb felelősséggel is jár. Mi pedig csodáljuk őket a moziban, kitesszük a képeiket a falunkra, letöltjük őket képernyőkímélőként, és talán a fiókjaink mélyén is lapul még egy-két képregény róluk. Lehetséges, hogy bennünk is ott szunnyad egy-egy szuperhős? Van-e bármi közös bennük és bennünk?

Juan Carlos Patrick tavaly magasra tette a mércét a belső evangelizációnak is szánt sorozatával, azonban az „elsőbálozó" előadónk (Gabi először volt ifikonferencia főelőadója) derekasan állta a kihívást. Pedig nem egyszerű bennünket lekötni, hiszen a mai fiatal megszokta, hogy egyszerre legalább 3-4 ablak is nyitva van a monitorján.

kecskemet_-_ifj_talalk_304A programot színesítette egy ÉKG koncert, esténként a teaház, sportolási lehetőség, új barátságok alakulása, a semmihez sem hasonlítható közös éneklés, gyakorlati ötleteket adó szekciók, valamint élvezhettük az ifibizottság jelenetét a szuperhősökről.

Apropó szuperhősök! Nem ítéletet hallottunk Gabitól a szuperhősöket illetően, hanem a feléjük mutatott vonzódásunkat leplezte le: igenis bennünk lévő vágyakat testesítenek meg. Ezeket a vonzódásokat azonban Jézus használja igazán. A képregényhős maximum felkelti bennünk. Jézus azonban küldetést ad hozzá, majd segít a küldetést véghezvinni. A feltámadt Hős szupercsapatot épít. El tudod hinni, hogy te is lehetsz egy közülük?

Nos hát, új szuperhősök, küldetésre fel!

 

Horváth Péter
IMCs vezető

Gépgaléria az ifiinfo.hu oldalon!

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista