2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Költségmentes evangelizáció Sárbogárdon
Költségmentes evangelizáció Sárbogárdon PDF Nyomtatás E-mail

Öt beszélgetés egy bíróval címmel tartottam előadás-sorozatot Sárbogárdon, a helyi könyvtárban. Szinte egy lépést sem kellett tennem a hirdetésért. A helyi ügyvéd kollégáknak, és a közvetlen munkatársaimnak adtam egy-egy meghívót, a könyvtár gondoskodott a könyvtárlátogatók, a két helyi újság, a két helyi televízió, az iskolaigazgatók meghívásáról, ők voltak azok, akik plakátokat helyeztek ki a könyvtárban, a polgármesteri hivatalban, a művelődési házban, a gimnáziumban.

A terem tele volt. Ez 40 főt jelent. Rajtam kívül egy kizárt adventista volt még - akinek már rájött arra, hogy Isten nélkül és a gyülekezet nélkül nincs értelme az életének. A többiek nem adventisták.

Kint volt a két sárbogárdi helyi TV is. Az előadásokat hetente legalább három alkalommal folyamatosan ismétlik a helyi kábeltelevízió Sárbogárdi adásaiban.

Az első előadáson arról beszéltem, hogy van-e korrupciómentes igazságszolgáltatás. Megállapítottuk, hogy van. A sárbogárdi bíróságon és Istennél. Végig feszült figyelem volt, oldott légkörben.

A második előadáson az IGAZSÁGról beszéltem. Arról, hogy a Bibliában az én meglátásom szerint - a szeretet és az igazság, kegyelem váltófogalom. Isten igazsága lényegében a SZERETET igazsága. Szó esett a „szeretet alkotmányról", amelynek fényében kell értelmezni az összes parancsolatot: van két nagy parancsolat, első kőtábla, második kőtábla. Beszéltem arról, hogy a szeretet ellentéte az ÖNZÉS, amely a teljes jogrendszert is megmérgezi, és szemben áll azzal a jézusi szemlélettel, hogy még azt is add oda az ellenfelednek, amit nem kér tőled.

A harmadik előadáson a „Lelkem peréről" beszéltem. Van tárgyalás, van bíró, van vádló, van védő, vannak esküdtek, van törvénykönyv, vannak az életünk eseményeit, a gondolatainkat feljegyző könyvek. Eljött az Ő ítéletének órája... A per célja: miként találhatja meg Isten azt az egyetlenegy szalmaszálat, hogy felmenthessen minket.

A harmadik előadás után többen odajöttek, hogy ugye nem gondolom
komolyan, hogy két hét múlva befejezem az előadás-sorozatot...

A negyedik előadás is pótszékes volt. Úgy érzem, különösen érintette mindenki szívét a kezesről szóló bibliai tanítás, ami Ellen White szerint a harmadik angyal üzenete - ezt látni lehetett az arcokon. Az előadás végén 30 db „Jézushoz vezető út"-at osztottunk ki azoknak, akik ezt kérték.

A könyvosztás után kértem, hogy mindenki írja le a véleményét az előadássorozatról egy papírra, és írja le, szeretné-e a folytatást, és milyen témákban.

18 papírt adtak le, és egyöntetűen mindenkinek tetszett az előadások bibliai része, volt akinek a jogi része is. Mindenki kérte a sorozat folytatását. Az egyik helyi média jeles képviselője önként vállalta, hogy gondoskodik teremről - akár olyan módon is, hogy a hirdetési felületéből árengedményt ad a helyiséget biztosító vállalkozónak, de a könyvtár is felajánlotta, hogy folytassam ott a sorozatot.

A kérdések a következők voltak: Miért ilyen igazságtalan az élet?, Házasság, Miért bűnös egy újszülött?, Hogyan tudja a bíró úr őrizni a derűjét - vagy csak álarc az állandó mosolygás?, Jelenések könyve, Hit-remény-szeretet, Predesztináció, A bíró lelkiismerete és a jog, és még sokan írták, hogy bármilyen téma a Bibliából.

Az utolsó előadáson is, amelyen arról beszéltem, hogy miben különbözik a köztársasági elnök által adható kegyelem az Istentől kapott kegyelemtől, régi és új arcokkal volt tele a könyvtár.

Még én kaptam könyvajándékot, és egy kis zsúrt rendezett a könyvtár a végén, és lehetőséget kaptunk, hogy még három előadást tartsak - külön is meghirdetve a könyvtárban - a Bibliáról, a dánieli próféciákról, majd a nagy küzdelemről.

A folytatáshoz a helyi művelődési házban keresek lehetőséget. Az is elképzelhető, hogy ingyen kaphatunk heti egy alkalommal termet. Itt kezdődhet a gyülekezet csírájának a kialakítása.

Kérlek, imáitokban emlékezzetek meg erről a különleges evangelizációs lehetőségről.

 

Dr. Makkos Norbert, bíró,
a Solti Gyülekezet tagja

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista