2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifjúsági Hitmélyítő Cegléden
Ifjúsági Hitmélyítő Cegléden PDF Nyomtatás E-mail

ifjusagi_hitmelyito_cegleden_-_img_5923A környező gyülekezetek meghívást kaptak április 18-ára, a Ceglédi Kossuth Művelődési Központban megrendezett Hitéleti Konferenciára. Az előadók között volt Jane Sabes, a Newbold College rektora is, aki péntek este Isaszegen szolgált. Cegléden továbbtanulni vágyó fiatalokat kívánt megszólítani.

Mi is történt április 18-án Cegléden? A címben említett ifjúsági nap vagy hitmélyítő, netán kórustalálkozó, gyermekkórus-találkozó, testvérgyülekezetek összejövetele, jótékonysági koncerttel egybekötött nap, newboldi továbbtanulásról, illetve egyéb oktatási kérdésekről szóló előadás? Mindez egyben!

ifjusagi_hitmelyito_cegleden_-_img_6044 Összegezve, nagy nap volt ez a ceglédi, „felzárkóztatás" alatt levő kis gyülekezet számára. Hiszen a maximum 12 főhöz szokott szem most közel 250 főt láthatott az istentiszteleteken. Nem is győzték forgatni a fejüket a helyiek a sok-sok szolgálathoz vonuló vendég láttán. Jelen voltak az isaszegiek, kecskemétiek, péceliek, gyömrőiek, albertirsaiak, szolnokiak, teachurch-ösök, az ÉKG kórus, és még ki tudja hány helyről érkeztek a résztvevők.

Nem csak a létszám jelentett hatalmas különbséget a megszokottól, hanem a színvonalas kórusok, gyermekkórusok, pantomim előadások sora is, hiszen jó esetben összejön egy versszolgálat, és más semmi. A ceglédiek része ezen a napon a vendéglátás megszervezése és a jótékonysági ÉKG koncert feltételeinek a megteremtése volt. A nap végén pedig jóleső fáradtságot érezhettek, hiszen (majdnem) mindenki jóllakott és szép számmal jöttek a bizonyságtevő koncertre a városiak.

ifjusagi_hitmelyito_cegleden_-_img_6056 A lelki eledelről az unió és a területek vezetői gondoskodtak, akik a „Kövesd a Bibliát!" gondolatainak gyakorlati kérdéseit tolmácsolták oly módon, hogy a figyelem végig érezhető volt.

Különleges vendégünk volt Jane Sabes, angliai főiskolánk rektora, aki csütörtökön lelkészeinknek tartott országos értekezletet, melyben bemutatta a főiskola kínálta új lehetőségeket, és az egyház iránti szeretetét kimutatva, hitelesen hívta őket új típusú bizonyságtevésre. Megemlítette többek között Izland példáját, ahol a válság (sőt államcsőd!) idején kinyitottak az adventista ifjusagi_hitmelyito_cegleden_-_img_6092gyülekezetek, és testvéreink 24 órás szolgálatban fogadták a lelki problémával érkezőket. A heti nem csak 3-4 órára nyitott ajtók ma szombatonként teltházas istentiszteletekre engedik be az érdeklődőket ott, ahol majdnem a bezárás szélén is álltak gyülekezetek. Jane szerény és szimpatikus személye sokakban tudatosította a „dobozon kívüli" gondolkodásmódot.

Remélhetőleg mind a lelkészeknek, mind a Cegléden jelen levő gyülekezeteknek - nem utolsó sorban a helyieknek, akik keddtől újabb evangelizációs sorozatot indítanak - felejthetetlen élményeket jelentett ez a hét, és adott új lendületet a szürkébb hétköznapokra is.

 

Horváth Péter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista