2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztségek a Dunamelléki Egyházterületen
Keresztségek a Dunamelléki Egyházterületen PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

„Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket..." (Mt 28:19) - szól a jézusi parancs. A Dunamelléki Egyházterület gyülekezetei mindent megtesznek, hogy eleget tegyenek a megbízásnak, és ennek eredményeként az elmúlt hetekben több gyülekezetben keresztségi istentiszteletet tartottak a testvérek. Így értékelték ezeket a csodálatos pillanatokat az érintet szülők, lelkészek, gyülekezeti tagok.

Egy szülő „tárgyilagos" véleménye

2009. április 25., Budapest-Újbudai Gyülekezet

keresztseg_-_szuret_25Amikor a felkérést kaptam, hogy írjak beszámolót a szombati keresztségről, elég nehéz helyzetben találtam magam. Hiszen hogyan tudna egy szülő „tárgyilagos" maradni és „kívülállóként" beszámolni egy ilyen eseményről. Milyen benyomások maradtak meg bennem?

A gyülekezet igazi közösségként volt jelen és bábáskodott az újszülött világra jötténél. A szolgálatok sokasága a fiam iránt megnyilvánuló elfogadás és szeretet mellett számomra azt is jelentette, hogy másoknak is nagyon fontos volt, ami történt.

Köszönet a gyülekezet lelkészének és vezetőinek, akik támogató szeretettel vezették a keresztelő medencéig Jánost. Köszönet a sok szolgálatért, segítségért, ami igazi és valódi ünnepélyességet adott a napnak. Köszönet az őszinte jókívánságokért.

Bátorítás - először mind az öt személynek, akik előrejöttetek, jelezve, hogy készen vagytok a Krisztussal történő mielőbbi szövetségkötésre. Biztosak lehettek benne, jó döntést hoztatok. Bátorítás - másodszor azoknak, akik még nem döntöttek véglegesen, akár fiatalok vagytok, akár idősebbek. Nem hallgathatom el, hogy Jézussal járni ebben az egyre bonyolultabb világban, sokkal könnyebb és célravezetőbb, mint egyedül próbálni megállni. A keresztségre való felkészülés folyamatos önvizsgálatra késztet, így megtanulok állandóan Jézusra nézni és rá támaszkodni. Napról napra tapasztalatok sokasága fog megerősíteni abban, hogy van Valaki, aki tanácsadóm, támaszom, imáim meghallgatója.

 

Rajki János

 


 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista