2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztségek a Dunamelléki Egyházterületen
Keresztségek a Dunamelléki Egyházterületen PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

Keresztség, keresztség előtt

„A keresztség által megvalljuk Jézus Krisztus halálába és feltámadásába vetett hitünket..." (Hitelv 15)

Különösen igaz és szép a fenti mondat akkor, amikor egy olyan keresztségi istentiszteletre kerül sor, amikor tudjuk azt, hogy 40-50 olyan személy van jelen a keresztségen, akik a Krisztus melletti döntés előtt állnak, de még soha nem láttak bemerítést.

keresztseg_-_jozsefvaros_2009_maj_10_030Egy ilyen alkalomra került sor Budapesten, a Józsefvárosi Gyülekezetben. Lowell Hargeraves már öt hete, heti hat előadást tartott a „B" Gyülekezet szervezésében - egy hét még hátra van a sorozatból - és szerettük volna a barátainknak bemutatni, milyen is egy alámerítkezéses keresztség. 

Két személy keresztelkedett meg 2009. május 10-én. Ambrus Vilmosné, aki az Újpesti Gyülekezet tagja lett és Faludi Tibor Albertirsáról. A keresztségi istentiszteleten a sorozat előadója Lowell Hargeraves prédikált. A keresztség szertartását Csalami László és Bihari Csaba lelkészek végezték. A keresztséget követő előadáson hatan döntötték el, hogy a következő szombaton szeretnének megkeresztelkedni és 19-en, hogy a közeljövőben. Valóságban és szó szerint megtapasztaljuk, hogy „Az Úr pedig minden napon szaporítja vala a gyülekezetet az idvezülőkkel" (ApCsel 2:47).

 

Simon László



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista