2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Együttműködés a Baptista Szeretetszolgálattal
Együttműködés a Baptista Szeretetszolgálattal PDF Nyomtatás E-mail

adra_hirlevel_-_majus_0024Nagy örömünkre szolgál, hogy újabb együttműködési megállapodás jött létre a Baptista Szeretetszolgálat és az ADRA Alapítvány között, melynek közös célja az EU Élelmiszersegély program megvalósítása. Az Európai Unió által finanszírozott intervenciós élelmiszerkészletek kiosztása a projekt lényege, melybe az ADRA Alapítvány ezúttal is bekapcsolódik. Jelenleg azon települések egyeztetése folyik, ahol az ADRA Alapítvány a helyi önkormányzattal együttműködve felvállalhatja az élelmiszerek kiosztását az előre meghatározott célcsoportoknak: 

 

 

 

  • létminimum alatt vagy annak közelében élők
  • munkanélküliek
  • hajléktalanok
  • kisnyugdíjasok
  • hátrányos szociális helyzetű gyermekek

adra_hirlevel_-_majus_macisAz eddigi tapasztalatok összegzéseként megemlítjük, hogy 2006 júniusában 4000 db bébiételt, 2006 szeptemberében 18 000 kg lisztet, 2006 októberében 14 000 kg száraztésztát, valamint kisebb mennyiségben háztartási kekszet, pászkát és süteményt osztottunk ki Magyarország területén.

A Baptista Szeretetszolgálat és az ADRA Alapítvány együttműködésének eredményeként 2008 januárjában 1640 ember részesült Tatabányán összesen 13 602 kg EU élelmiszersegélyben. 2008 decemberében 8000 kg száraztészta került kiosztásra a szociálisan rászorulók között Győrben, Jászkarajenőn és Budapesten.

 

Bakosné Zohán Tünde
ügyvezető igazgató

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista