2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Aki győz…” – egy út kezdete
„Aki győz…” – egy út kezdete PDF Nyomtatás E-mail

aki_gyoz_-_csal_nap_perzsebeten_-_006 Szép ünnepség volt 2009. május 23-án Pesterzsébeten. Több okunk volt ismét, hogy hálát adjunk az Úrnak.

Előző szombaton, 16-án keresztelkedett Szabó Noémi, aki 19 évesen kötött szövetséget az Úrral. Bihari Csaba lelkész Jel 3:12 versével köszöntötte: „Aki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnan ki nem jő...". Bízunk benne, hogy Noémi is a győztesek között lesz, lelki ajándékait a gyülekezet építésére és az Úr dicsőségére használja. Mi pedig jó testvérként segíteni fogjuk őt a menny felé vezető úton. 

aki_gyoz_-_csal_nap_perzsebeten_-_109Urunk mindannyiónkat segít, hogy a megpróbáltatások, nehézségek alatt is bátran és hűségesen kitartsunk. Erről nagyon sok történetet és jó tapasztalatot tud elmondani Karancsi Pálné testvérnő (született 1922-ben), aki szintén fiatalon, 17 évesen kötött szövetséget az Úrral. Ez 1939 májusában történt, éppen 70 éve. Erről a jubileumról is megemlékeztünk, mivel példaértékű az a hűség, kitartás, amellyel egész életén át szolgálta az Urat. Mindig készen állt szolgálni (ének, vers, szombatiskola, diakónia, meghívó hordás...), és még ma is örömmel segít, amivel tud a gyülekezeti munkában és a testvéreknek, ismerősöknek, szomszédoknak is. Bihari Csaba őt Jel 2:2/a és 3. versével köszöntötte: „Tudom a te dolgaidat, és a te fáradtságodat és tűrésedet... És terhet viseltél és béketűrő vagy,  és az én nevemért fáradoztál és nem fáradtál el". További jó egészséget, béketűrést és kitartást kívánunk!

aki_gyoz_-_csal_nap_perzsebeten_-_088Májusban szoktuk köszönteni az anyákat és a gyermekeket együtt, családi napot tartva, amikor megemlékezünk arról, hogy mi Isten terve és célja a családdal. Bihari Csaba igehirdetésében arról szólt, hogy Isten már az Édenben megalapította a családot, és a Szentíráson keresztül a későbbi nemzedékeknek is meghagyta kinek-kinek a feladatát a családon belül, hogy az harmóniában, szeretetben, egymás kölcsönös tiszteletében működjön.  A kiegyensúlyozott családi élet központja a folyamatos imaélet, a hálaadás, Isten nevének megdicsőítése, megszentelése az életünkben. Ha ez megtörténik, és Isten áll a családi élet középpontjában, akkor nincsenek konfliktusok, súrlódások, nincsenek engedetlen gyermekek, hanem békesség, szeretet és harmónia jellemzi a családi légkört. Az ilyen otthonban felnövő gyerekek biztonságban érzik magukat, könnyebben ellenállnak a kísértéseknek, a család a nyugalom szigete lesz, melyből minden családtag erőt merít. 

Sok szép ének-, zene- és versszolgálattal dicsőítettük az Urat. Örömünkre eljött a gyermekrajzpályázat eredményeként a Biblia Iskolába járó kislányok édesanyja és az egyik kisleány (6 éves) is, aki szépen és bátran elszavalt egy verset.  Édesanyja nagyon boldog volt, nagyon jól érezte magát, ő még eddig soha nem volt ilyen istentiszteleten. Sajnos a másik kislány megbetegedett, de reméljük, hogy a jó tapasztalat eredményeként legközelebb együtt ünnepelhetjük a szombatot.    

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista