2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Dráma Szabolcsban
Dráma Szabolcsban PDF Nyomtatás E-mail

jegkar_-_kepmontazs2009. június 7-én délután orkán erejű széllel és pusztító jégesővel csapott le a vihar Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jó néhány településére. A természeti csapás által sújtott településeken mintegy 30 testvért ért említésre méltó kár. A Tiszavidéki Egyházterület Bizottsága Viharkár Bizottságot hozott létre a keletkezett károk felmérésére és a szükséges intézkedések koordinálására. A bizottság tagjai: Pócsi László és Szilasi Zoltán, az érintett gyülekezetek lelkipásztorai, valamint Bokor Ferenc, építési vállalkozó.

A fent említett Viharkár Bizottság június 16-i helyszíni szemléjén részt vett ifj. Szőllősi Árpád, újonnan megválasztott egyházterületi titkár-pénztáros testvér is, aki az AdventInfo szerkesztőségének telefonos megkeresésére elmondta: „Számomra az ürömben örömet jelentett, hogy bár több testvérnek is sajnos kár érte a házát, ők mégis az imaházakban keletkezett károk rendbetételét tartják a legfontosabb feladatuknak. A helybeli testvérek közreműködésével folyamatosan halad a helyreállítás. Hálásak vagyunk Istennek a testvérek által felajánlott adományokért és a nemzetközi ADRÁ-tól érkező anyagi segítségért".

jegkar_-_a_nyirbogdanyi_imahazA következő, képekkel illusztrált beszámolót, mely jól szemlélteti a jégeső által okozott pusztítás mértékét, ifj. Szőllősi Árpád testvér készítette, a természeti csapást átélt testvérek elmondásai alapján.

Az egyik presbiter testvérünk elmondta, hogy ilyet még nem látott (50 éves) sem ő, sem a 80 éves édesapja. Épp az udvaron volt, amikor hirtelen „hátba vágta" a szél. Olyan erős volt, mintha szabályosan hátba verték volna, alig tudott megállni. Száraz jégeső kerekedett. Meggy, tojás, barack nagyságú.

Amit a TV mutatott, az mind semmi ahhoz képest, amit a helyszínen lát az ember. Nyírtura, Nyírbogdány, Kemecse, Demecser és még néhány település, ahol adventisták élnek, szinte nincs olyan ház, ahol ne tört volna be az ablak vagy a tető, vagy ne rongálódott volna meg a fal. Sok háznál teljesen hiányzik a cserép vagy pala. Még a lemeztetőkön is keletkezett horpadás vagy lyuk.

jegkar_-_nyirturai_hazTöbb embert elvitt a mentő, mert leütötte a barack nagyságú jég.

A testvérek szinte megállás nélkül dolgoznak, hogy mihamarabb fóliával boríthassák a megrongálódott tetőket.

Nyírturán és Nyírbogdányban is jégkár érte az imaházunkat, de nem lett totálkáros.

A növényzet olyan, mintha fűnyíróval apróra vágták volna. A gyümölcsös, a veteményes egyaránt siralmasan néz ki, minden odaveszett. A derékvastagságnál nagyobb fák kettétörtek.

Egyik testvérünknek a gépkocsiját szitává lőtte a jég, tönkretéve az ablaküveget és a karosszériát is.

jegkar_-_ozv_agoston_jozsefne_hazaA feleségét, aki önkormányzati dolgozó, aznap (7-én, vasárnap) nem engedték haza, mert a katasztrófavédelem miatt bent kellett maradnia.

A Tűzoltóság fóliát oszt, a sok betört ablak miatt kevés az üveges.

Sokan azt sem tudják, hogy lesz újra tető a fejük felett...

Egy fiatalember, aki új BMW-t vett, kiszaladt, hogy garázsba vigye a kocsiját, de mielőtt megfogta volna az autó kilincsét, leütötte egy jégdarab, úgyhogy kórházba vitte a mentő.

 

KiVi

Az alábbi videofelvétel a jég pusztítását mutatja be:

Kedves Testvérek! Továbbra is várjuk adományaitokat „Nyírségi vihar" megjegyzéssel az alábbi bankszámlaszámra:

ADRA Segélyezési Alap: OTP Bank Rt.   11707024-20430928

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista