2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A magam helyén, Jézushoz hasonlóan, én is odaszentelem magam a testvérekért
A magam helyén, Jézushoz hasonlóan, én is odaszentelem magam a testvérekért PDF Nyomtatás E-mail

A május 28-i, XV. Uniókonferencián lezajlott választások következtében megüresedett a Tiszavidéki Egyházterület elnöki tisztsége. Ennek betöltésére a Tiszavidéki Egyházterület Bizottsága a 2009. június 14-i ülésén megválasztotta Hegyes-Horváth Géza - korábbi titkár-pénztáros - testvért az egyházterület új elnökének és ifj. Szőllősi Árpád testvért titkár-pénztárosának. Az alábbi interjúkban ők válaszolnak kérdéseinkre.

interjuk_-_tet_-_hhg_-_744válaszol:

Hegyes-Horváth Géza TET elnök

 

- Hogyan fogadtad a megválasztásodat?

- Nem mondom, hogy teljesen váratlanul ért, hiszen az elmúlt egy évben a vezetésben dolgoztam, de amikor végiggondoltam a különböző lehetőségeket, az fogalmazódott meg bennem, hogy sokkal alkalmasabb személyek is vannak erre a szolgálatra. Ezzel az érzéssel készültem arra a bizottsági ülésre, amelynek az volt a feladata, hogy új egyházterületi elnököt válasszon. Éppen ezért azt is mondhatom, hogy bizonyos értelemben meglepetés is volt a jelölésem. Lelkileg mély hatást gyakorolt rám ez az esemény. Mivel átérzem kicsinységemet és alkalmatlanságomat, még inkább meggyőződöm arról, hogy egyedül nem fog menni. Szükségem van Istenre, a lelkésztársak, és minden gyülekezeti tag támogatására és segítségére. Ez pedig egyre közelebb hoz Istenhez és munkatársaimhoz, ami biztosítéka lehet annak, hogy feladatomat jól el tudom végezni.

 

- Hogy látod, milyen területet vettél át? Tervezel-e komolyabb változtatásokat a hátralévő, mintegy másfél éves időszakra, vagy folytatni kívánod az elődöd által megkezdett utat?

- A terület olyan, amilyenek vagyunk. Vezetők, gyülekezetetek és gyülekezeti tagok együttesen. Lelki növekedésre és erősödésre természetesen szükségünk van, de csak együtt tudunk változni. A területet olyan gyülekezetekből álló közösségnek látom, amelynek tagjai hisznek az egyház küldetésében, hisznek a megújulásban és a lelki növekedésben. Ez bátorításul szolgál számomra is, mert jó egy olyan közösséggel együtt dolgozni, akik szívük mélyéig vágynak betölteni küldetésüket, vágynak Istennek tetsző életet élni, tiszta szívből neki szolgálni, és reménykedve várják Jézus Krisztus dicsőséges második eljövetelét. Nagy változtatásokon nem gondolkodom, azonban szeretném komolyabb imaalapra helyezni szolgálatomat vezető társammal, az irodai alkalmazottakkal és ezt kiterjeszteni a lelkészkaron keresztül olyan messzire, amennyire csak lehet. Szeretnék közel kerülni és elérhetővé válni minden gyülekezet és testvér számára, akinek erre szüksége van.  

 

- Milyennek látod az unió és a terület, illetve a két terület kapcsolatát? Szeretnél-e változtatni rajta, s ha igen, akkor mely területeken?

- Jelenleg jónak látom, de sérülékenynek is. Ezért arra kérem a különböző egyházi egységek vezetőit, lelkészeit és presbitereit, hogy ne szóljunk, ne tegyünk olyan dolgokat, amelyek árthatnak ennek az egységnek. Az önzés, személyválogatás, részrehajlás és pártoskodás árthat ennek az egységnek, ami szegénységi bizonyítványunk is lehet, hiszen Krisztus követőit arról lehet felismerni, hogy egymással egységben vannak, és egymást szeretik. Nem lehetünk Krisztus igazi tanítványai, ha nincs meg ez az egység közöttünk, még akkor sem, ha helyes hitelveket vallunk.

 

- Milyennek szeretnéd látni a Területet a ciklus végén?

- A leghőbb vágyam az, hogy már Isten dicső országában legyünk, de ha itt érjük meg ezt az időt, boldog lelkészeket és munkatársakat, elégedett gyülekezeti tagokat szeretnék látni, akiket annyira leköt az Istentől kapott küldetés, hogy senkinek sem jut ideje és energiája olyan dolgokra, amelyek ártanak Isten művének és testvéreinknek. Olyan boldog szolgáknak szeretném magunkat látni, akik abban a munkában serénykednek, amelybe Isten helyezett bennünket, bármelyik pillanatban érkezzen meg Urunk.

 

- Mit üzensz a testvéreknek?

- Az első dolog, ami megfogalmazódott bennem e kérdés hallatán, hogy szeretem őket. Értük vagyok. Jézus azt mondta a tanítványairól, hogy értük odaszenteli magát, hogy megerősödjenek az igazságban (Jn 17:19). Azt üzenem a testvéreknek, hogy én is a magam helyén odaszentelem magam értük. Nyugodtan keressetek meg kéréseitekkel, észrevételeitekkel, építő kritikáitokkal. És keressétek a mennyet - imáitokkal! - értem, szolgálatomért és az egyházterületért.

Az Úr Jézus legyen veletek!

 

interjuk_-_tet_-_ifjszaválaszol:

ifj. Szőllősi Árpád TET titkár-pénztáros

 

- Az előző ciklusban titkárként szolgáltál a területen. Ez alkalommal hogyan érintett a megválasztásod, különösen, hogy most a pénztárosi tisztség betöltésével is Téged bízott meg a Területi Bizottság?

- Naponta imádkoztam az újonnan megválasztott Unióbizottságért, imádkoztam azért is, hogy egyházterületünkön is a mindent tudó és előrelátó Isten vezesse a testvéreket, amikor a megüresedett szolgálati terület betöltésére keresnek alkalmas személyt. A felkérés után elfogadtam a megbízást erre a felelős szolgálatra. Törekedni fogok arra, hogy lelki ajándékaimmal a legjobban szolgáljam Istenemet és a gyülekezeteket. Ehhez nagy szükségem van minden egyes testvér imájára és Isten naponkénti vezetésére.

 

- Szerinted melyek lehetnek a még hátralévő időszak legjelentősebb kihívásai a terület életében?

- A kis létszámú gyülekezetek növekedése, erősödése. Jézus főpapi imájának megvalósulása a lelkészkaron belül éppúgy, mint a gyülekezetek, presbiterek, lelkészek életében, valamint a különböző nevet viselő adventisták testvéri egysége. Bárcsak mind engednénk a Lélek egyesítő erejének: „Hogy mindnyájan egyek legyenek" (Jn17:21). Ezenkívül nagy kihívás az elásott talentumok kiásása, egy Isten hatalmát tükröző sáfárság elsajátítása mind a családok, a gyülekezetek és az egyházterület szintjén.

 

- Milyennek szeretnéd látni a területet a ciklus végén?

- Egy olyan egyházterületért imádkozom, amelyik folyamatosan növekszik, új misszióterületeket ér el, új gyülekezetekkel szaporodik, és tükrözi Isten áldását abban is, hogy jól sáfárkodik. A gyülekezeti közösségeknek egy olyan nagy családját szeretném látni, akik egymást segítik, bátorítják. Közös testvérlátogatások, közös evangelizációs projektek és összefogás jellemzi őket.

 

- Mit üzensz a testvéreknek?

- Legyenek nagy álmaitok, legyenek céljaitok. Imádkozzatok mennyei látásért, mert e nélkül elveszünk. Őszintén válaszoljatok arra a kérdésre, hogy „Miért vagyok én itt?" és „Uram, mi a célod velem?"

Olvastam valahol egy gondolatot arról, hogy Jézus azt szeretné, ha nem lennénk közömbösek. Jel 3:15-ben azt üzeni nekünk: „vajha hideg volnál, vagy hév". „Ez Jézus üzenete a gyülekezetekhez. Ha valaki nem szereti a forróságot, Jézussal kell vitatkoznia. Nincs más lehetőségünk. Vagy tüzes és forró vagy, vagy az egész nem ér semmit. Ha elriaszt téged mások szerelmének szenvedélye, akkor még nem voltál mélyen szerelmes a Krisztusba."

 

 KiVi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista