2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Magyar Unió új vezetésének ünnepélyes beiktatása
A Magyar Unió új vezetésének ünnepélyes beiktatása PDF Nyomtatás E-mail

beiktatas_dsc0437 2009. június 20-án mintegy 600 fős testvéri közösség jelenlétében sor került a XV. Uniókonferencián megválasztott új tisztségviselők hivatalos, ünnepélyes beiktatására a budapesti József Attila Színházban.

A Transzeurópai Divíziót Paul Clee, a divízió elnökségi tagja, Kommunikációs és Egészségügyi osztályvezető képviselte, aki a délelőtt első igehirdetésének bevezetőjében mérlegre tette és összehasonlította az őskeresztények buzgalmát és hűségét a XXI. század adventistáinak hitéletével, majd megállapította: sokkal szorosabb kapcsolatot kell ápolnunk Istennel, szüntelen Krisztusra kell tekintenünk, hogy a kellő változás végbemenjen életünkben, és ez hatással legyen közvetlen és tágabb értelemben vett környezetünkre egyaránt.

beiktatas_dsc0529 Igehirdetését követően Paul Clee testvér köszöntötte a Magyar Unió eddigi, jelenlévő vezetőit: dr. Szilvási József, Mayor Zoltán és dr. Szilvási András testvéreket. Majd dr. Szilvási András, leköszönő unióelnök szólt az egybegyűltekhez. Beszélt a vezetői szolgálat örömeiről és árnyoldalairól, az isteni elhívásról, amely bizonyos feladatok elvégzésére irányul az adott vezető szolgálatában. Végül a 28. zsoltár utolsó két versével buzdította hűséges helytállásra az elnökség tagjait és a vezetés engedelmes követésére a testvéri közösséget.

beiktatas_dsc0629Ezután Paul Clee testvér köszöntötte az új unióelnökség tagjait, és átadta részükre szolgálatuk megbízólevelét, majd Ócsai Tamás unióelnök köszöntötte az Unióbizottság tagjait, akik szintén átvették megbízólevelüket.

Az ünnepélyes istentiszteleten megjelent díszvendégek közül, az Oktatási és Kulturális Minisztérium képviseletében dr. Csepregi András, az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának titkárságvezetője is köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte az Adventista Egyház éberen vigyázó szolgálatának és a szembenézés felvállalásának fontosságát, amely jó befolyásunk révén változást hozhat az egész ország számára.

beiktatas_dsc0676 A második igeszolgálatot Ócsai Tamás testvér tartotta. ApCsel 16:4-12 versei alapján felhívta a figyelmet a tervkészítés szükségességére, amelyet olykor felülír az isteni akarat. Éppen ezért az egyház küldetésének teljesítése során újra és újra fel kell tenni a kérdést: Mi Isten akarata? Hol és hogyan kell végeznünk azt a munkát, amelyre Ő hívott el minket? Mert ez a munka, a misszió, a küldetés Isten kezében van, amelyben mi csupán részfeladatokat látunk el. Áldás pedig csak akkor lesz rajta, ha oda megyünk, és azt a munkát végezzük, amelyet Isten jelölt ki számunkra.

beiktatas_dsc0708Az istentisztelet ünnepélyes hangulatát hét kórus szolgálatai tették még felemelőbbé - az E. G. White Kórus, az Országos Gyermekkórus, az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus, az Acapella Kamarakórus, az Isaszegi Kórus és az Advent Központi Kórus -, akik végül egy összevont kórust alkottak, és az Advent Rézfúvós Zenekar kíséretében az istentisztelet zárásaként a gyülekezettel együtt énekelték az advent himnuszt, az Áldott reménység című éneket.

 

KiVi

Még több kép a galériában.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista