2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tájékoztató és felhívás a nyírségi vihar károsultjainak segélyezésével kapcsolatban
Tájékoztató és felhívás a nyírségi vihar károsultjainak segélyezésével kapcsolatban PDF Nyomtatás E-mail

A Nyírségben bekövetkezett jégverés és a tornádószerű vihar okozta károk enyhítése céljából a Magyar Unió vezetői, az érintett Tiszavidéki Egyházterület és az ADRA közös összefogásban támogatni kívánja mindazon testvéreinket, akik számára ez a nyár szomorúságot, aggodalmat és sok nehézséget hozott.

A helyi lelkipásztorok, Szilasi Zoltán és Pócsi László testvérek azonnal hozzáláttak a károk felméréséhez, illetve tevékenyen vették ki részüket a helyreállításban és a testvérek támogatásában. Adventista gyülekezeteink vannak Nyírbogdányban, Nyírturán, Kemecsén és Nyírpazonyban. Tekintve azonban, hogy 33 települést érintett a krízishelyzet, támogatni szeretnénk a környező falvakban élő, kárt szenvedett testvéreinket is.

2009. június 13-án országos adománygyűjtésre hívtuk a gyülekezeteket. A beérkezett adományokat a károsult családok, testvérek megsegítésére fordítjuk. Folyamatosan érkeznek a támogatások, melyek összesítését közzétesszük számotokra. Továbbá, egyeztetve a helyszínen létrehozott Viharkár Bizottsággal (Bokor Ferenc, Pócsi László, Szilasi Zoltán) hatékony segítségnyújtást szervezünk meg.

A helyreállítás munkálatai során felmerült, hogy a testvéreknek önkéntes segítőkre van szükségük. Ezért kérünk mindenkit, aki segíteni tud és tetőfedő, ács vagy kőműves szakember, illetve járatos a kisegítő munkákban, hogy támogassa a bajba jutott embertársainkat! Jelentkezésüket folyamatosan várjuk e-mail címünkön ( Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ) vagy levélben (Bp. 1171 Borsfa u. 55.) a június 20-án meghirdetett önkéntes munkára felhívó körlevél kitöltött adatlapján keresztül, mely letölthető a innen is.

Kérünk mindenkit, hogy imáiban emlékezzen meg a nehézségekkel küzdő testvérekről, családjaikról, és lehetőségeihez mérten adományaival is segítse a helyreállítás munkálatait, melyeket az alábbi bankszámlaszámra várunk, „Nyírségi vihar" megjegyzéssel:

ADRA Segélyezési Alap: OTP Bank Rt.

11707024-20430928

 

Bakosné Zohán Tünde
ügyvezető igazgató

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista