2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Első az egészség!
Első az egészség! PDF Nyomtatás E-mail

elso_az_egeszseg_imag0063Egészségmegőrző napot szervezett 2009. június 21-én a Nyíregyházi Gyülekezet „Boldog Jövő Alapítvány"-a. A rendezvény délelőtt 10 órától délután 15 óráig tartott.

Az érdeklődők három előadást hallgathattak meg. Először dr. Bojti István belgyógyász beszélt a cardiovasculáris, vagyis a szív- és érrendszeri betegségekről. Őt dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász főorvos asszony követte, aki a COPD nevű tüdőbetegségről, annak kialakulási okairól, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről beszélt. Harmadikként Szilasi Zoltán lelkész és pasztorálpszichológiai lelkigondozó mutatta be a „Lélegezz szabadon!" dohányzásleszoktató módszert a résztvevőknek.

Az előadások alatt a gyülekezet épületében több helyen is voltak ingyenes szűrővizsgálatok. Többek között: légzésfunkció, vércukorszint, koleszterin, BMI szint (testtömeg index) és vérnyomásmérés. Továbbá a Rákbetegek Országos Szövetségének helyi Napforduló Szolgálatának képviselői és dietetikus szakemberek tanácsadással segítették az eseményen megjelenteket. A programok alatt egészséges ételeket kóstolhattak meg a megjelent érdeklődők, illetve egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket is vásárolhattak.

 

Ruttkay Péter

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista