2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szabadtéri gyermekprogramok a Hévízi Gyülekezetben
Szabadtéri gyermekprogramok a Hévízi Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

„...Engedjétek, hogy a kis gyermekek énhozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Isten országa." (Lukács 18:16)

gyermekprogramok_hevizen_2 Mint a hévízi gyülekezet legifjabb tagja és kisgyermekes szülő, nagyon értékelem, ha gyermekeink részt vehetnek a gyülekezet mindennapi életében. Meggyőződésem, hogy nagyon fontos, milyen lelki alapot kapnak tőlünk, mennyire tartja a közösség értékesnek a szolgálatukat. Mi itt, Hévízen, szerencsések vagyunk, hiszen kis közösségünk sok gyermekkel áldott, és lelkes kis csapatunk sokféle munkába vonható be. Mivel értékesek számunkra, ezért értékes szabadidős programokat szervezünk részükre.

Júniusban két kirándulást is szerveztünk a szabadba. Gyermeknap alkalmából a közeli Vindornyaszőlős hegyes lankáit jártuk be, célul tűzve az izgalmas hangulatú Vadlány barlang megtekintését. Virágokat gyűjtöttünk, rovarokat fedeztünk fel, köztük a ritka szarvasbogarakat, és madárhangokat figyeltünk, találgatva, melyik madár lehet. Bográcsos ebéd után, sportdélután következett. Szülők és gyermekek versenyeztek egymással zsákban futásban, kötélhúzásban, célba dobásban. Jutalmuk sütemény és zsákbamacska ajándék volt. A legjobb az volt benne, hogy világi barátainkat is vendégül láthattuk, akik hozzánk hasonlóan élményekben gazdagon és kellemesen elfáradva tértek haza.

gyermekprogramok_hevizen_1Tavaszi kreatív foglalkozás-sorozatunk rendszeres látogatóit egy salföldi kiránduláson láttuk vendégül június végén. Több mint húsz gyermeket vittünk el szüleikkel a Balatonfelvidéki Nemzeti Park eme gyöngyszemébe. Legnagyobb sikere a lovas kocsi túrának volt. Meglátogattuk a 13. századi pálos kolostor romjait az erdőben, énekkarunk jelenlévő tagjai rögtönzött koncertet adtak vendégeinknek az ódon falak között, és a gyermekek lehetőséget kaptak a fogat hajtására. Pónilovaglás, fűszerkert és lovas istálló, szürkemarha és bivalycsorda, különböző háziállatok vártak ránk a majorban. Nagy beszélgetések, nevetések, kapcsolatok elmélyítése és új barátságok születése jellemezte ezt az áldásos, napsütéses napot.

Áldott legyen az Úr, hogy a mai rohanó világban lehetőségeket és időt kapunk ilyen missziókra gyermekeinkért, ismerőseinkért és természetesen önmagunkért.

 

Pétervári Tünde

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista