2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Megtartó katasztrófa” Pécelen
„Megtartó katasztrófa” Pécelen PDF Nyomtatás E-mail

pecel_4Július 4-e nagyszerű nap volt a péceli közösség életében. Három fehérruhás fiatal lépett be a keresztelőmedencébe, hogy életét átadja Krisztusnak. Az igeszolgálatot dr. Szilvási András, a gyülekezet lelkésze tartotta 1Pt 3:21 alapján. „Mihez is hasonlíthatnánk a keresztséget? - kezdte a prédikációt. - Nekünk nem jutna eszünkbe, de Péter apostol a világ eddigi legnagyobb katasztrófájához, az özönvízhez hasonlítja. Ez tehát egy megtartó katasztrófa."

Az igehirdetésben arról beszélt, hogy amiként az özönvíz elválasztott egymástól két különböző világot, melyek között egyetlen átjárót - a bárkát - hagyott meg, úgy a keresztség is egy demarkációs vonal azok között, akik hisznek és megmenekülnek, és azok között, akik nem hisznek és elvesznek. Az özönvíz a régi világot mosta el, a keresztség pedig a bűnt törli el. Benne Krisztus halálával azonosulunk, megszabadulunk régi életünktől, hogy új életben járva szolgáljuk Őt.

A vallástételt dr. Ősz-Farkas Ernő egyházterületi elnök testvér vezette, majd a bemerítés szolgálatát Szilvási testvér végezte. Elsőként fia, Ádám lépett a medencébe, hogy örömmel átadja életét Üdvözítőjének. Az istentisztelet úrvacsorával és közös szeretetvendégséggel ért véget.

A péceli közösségnek jelenleg 19 megkeresztelt tagja van. Rendszeres istentiszteleteit további 10-12 felnőtt családtag, barátkozó és tag látogatja. Külön öröm látni a 18 aktívan szolgáló gyermeket és tinédzsert az istentiszteleteken, akik közül most hárman léptek a medence elé, jelezve döntésüket, hogy hamarosan ők is szeretnék életüket teljesen átadni Megváltójuknak. Hisszük, hogy rövidesen újabb felejthetetlen örömünnepünk lehet ebben az odaszentelt és lelkes közösségben.

 

(PAK)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista