2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Pünkösdi menyegző
Pünkösdi menyegző PDF Nyomtatás E-mail

erdody_viktor_es_szilagyi_eva_menyegzoje_1272009. május 31-én, pünkösd vasárnapján, két ifjú szív, Erdődy Viktor és Szilágyi Éva életútja fonódott egybe. Éva és Viktor a 2007-ben, Galambok községben megrendezett vakmissziós táborban ismerkedtek meg, s igen hamar meggyőződtek arról, mennyire hasonlóan gondolkodnak minden lényeges dologgal kapcsolatban.

Menyegzőjükön valóban érezni lehetett Isten jelenlétét a teljesen megtelt terézvárosi kápolnában. Cserbik János testvér az Énekek énekéből az „akit az én lelkem szeret" idézetet választotta igehirdetése vezérfonalául, az esketés szertartását pedig Háló Sándor végezte. Gyönyörű vers-, ének- és zeneszolgálatokat hallhattunk vak, gyengén látó és látó testvéreinktől egyaránt.

Az ifjú pár elmondása szerint ez az alkalom missziós célt is szolgált, örömüket bearanyozta az igyekezet, hogy minél több ember megismerje az Urat - a közösség összefogásán keresztül mások is megérezhették Isten közösségépítő, áldó jelenlétét. Viktort és a többi szolgálattevő vakmissziós tagot is többen megismerhették, s egyúttal meggyőződhettek arról, vakon is lehet teljes és boldog életet élni. A nászpár életében természetesen nagy szerepet játszik Ike is, Viktor vakvezető németjuhász kutyája, aki szintén részt vett a szertartáson. Marcipánból - mindenki nagy örömére - még az esküvői tortára is felkerült melléjük.

Ez a nap mindannyiunk számára emlékezetes élmény marad. Isten féltve óvó kegyelme és áldása kísérje az ifjú pár életét!

 

-r-n

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista