2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Cserkésztábor a Hörmann-forrásnál
Cserkésztábor a Hörmann-forrásnál PDF Nyomtatás E-mail

Az 1301. számú Négylevelű Fa cserkészcsapat 2009. évi cserkésztábora

Július 19-27., Velem, Hörmann-forrás

cserkesztabor_a_hormann-forrasnal_p7250837_1Az igazat megvallva négy fővel már július 6-án jelen voltunk a tábor területén, hogy előkészítsük a terepet a többiek érkezésére. Névtelenül bár, de kiemelném azt a 11 főt, akikről elmondható, hogy gyakran esőben, sárban, hidegben, olykor viharban küzdöttek az elemekkel és a sziklákkal, és végső soron lakható hellyé varázsolták az erdőt a további 33 táborozó és 7 „többnapos" látogató számára.

 

 

Táborhelyünk több mint 700 m magasan, a bőséges és iható vizű Hörmann-forrásnál volt található, természetvédelmi övezetben, egy bükkösben.

Programjaink közé tartozott a Dániel könyvében található próféciák és események magyarázata és eljátszása, 6 sportágban és egy helyismereti vetélkedőben 6 csapat között szervezett bajnokság, ifjúsági énekek rendszeres éneklése. Mindemellett természetesen a cserkésztáborokból elmaradhatatlan körletépítések, tanulságos esti tábortüzek, egy 15 km-es túra 500 m-es szintkülönbséggel Velem és Írott-kő között, szabadtéri alvás, bajnokságtól független, kötetlen játékok, na és a naponkénti szolgálatok teljesítése, végül a körletek bontása.

A tábor hivatalos ideje alatt végig jó idő volt, csak pont mindkét szombatunkon esett az eső. Ezt a kellemetlenséget egy 45 fős, teljesen fedett, széltől védhető ebédlő felépítésével oldottuk meg, melynek közepén rakott tűzön egész nap teát főztünk, kenyeret pirítottunk. A tüzet körbeülve énekeltünk, beszélgettünk, és itt volt az istentisztelet is, valamint egyéb „benti" játékok. Délután sokan kimentek az el-elmúló esőbe sétálni, játszani. A hangulat rendkívül testvéries és barátságos volt, és hihetetlen látványt nyújtott a felhőben úszó erdő körülöttünk.

Bár a tábor 27-én véget ért, barátkozóinkkal és néhány testvérünkkel egészen július 31-ig rendeztük, takarítottuk a tábori felszerelést.

A tábort összességében véve sikeresnek értékelem. Sokat fejlődtünk lelkileg, emberileg, különösen a közösségi szellemet, a közös munkát figyelembe véve. Ez különösen igaz az elő-, és utótáborozókra. Erősségünk a csapatszellem, a másokért való közös tenni akarás vágya. Továbbá támogatóink sokasága: a Nagykanizsai Gyülekezet, a DET, az unió, az ASI, az ADRA, segítőkész egyháztagok és szülők.

 

Bekő Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista