2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Relay – add át a stafétabotot!
Relay – add át a stafétabotot! PDF Nyomtatás E-mail

relay_-_2009_p1130859A Relay ifjúságvezető- és misszióképzés a Transzeurópai Divízió kezdeményezésére Magyarországon első körben került megszervezésre, először 2008-ban, majd 2009 augusztusában.

Hihetetlenül hálás vagyok azokért, akik az idei alkalommal újra adtak két hetet Istennek, lemondva ezzel a balatoni csobbanásról, illetve a klimatizált szoba helyett választották az izzasztó meleget a pályaudvaron, az utcán, így képviselve Jézust a péceli lakosok között.

Mert Pécelen valóban történt valami a Relay alatt. Kicsit Timóteusnak éreztem magunkat, mintha Pál nekünk írt volna egy levelet, bátorításképpen: „Mert nem félelemnek Lelkét adott nekünk az Isten, hanem erőnek, szeretetnek, és józanságnak Lelkét" (2Tim 1:7). Lendülettel és szeretettel tettünk valamit az emberekért, ezért is adtuk azt a nevet a missziós programunknak, hogy „Jézus szeret projekt".

relay_-_2009_p1130726Amit délelőtt Newbold-i tanárokkal és divíziós osztályvezetőkkel tanultunk, délután gyakorlatba ültettük a város utcáin. Idén laikus igehirdetésről és tanítványsági alapokról tanultunk. Első héten a prédikáció elkészítését és előadását gyakoroltuk, és volt, aki életében először beszélt az emberek előtt. Volt ingyen üdítőosztás, virág a hölgyeknek, ceruza a gyerekeknek „Jézus szeret" felirattal, és kocsimosás a MÁV parkolójában. Összeszedtük a szemetet a pályaudvar közelében, és megleptünk egy üzletvezetőt, aki barátságtalanul elzavart minket a boltja környékéről. Jézus szeretetét valóban meg tudtuk jeleníteni a város lakóinak. Az emberek arcára végre kiült a mosoly, a félénk gyerekek egyszerre megnyíltak, és sokan megkérdezték: na, de miért? És mindezt ingyen? A válasz: csak azért, mert Jézus szeret, és nem azért, mert 28 adventista kapszulát akartunk beadni nekik, vagy bármilyen más módszerrel rávenni, hogy adventisták legyenek. Mire volt jó a Relay? Egyik résztvevő a következőt nyilatkozta: A fiatalok szorosabb kapcsolatot alakítottak ki egymással és Istennel. Részt vettek egy nagy misszióban, és megtanulták, hogyan kell az embereket megérinteni. És készek továbbvinni az üzenetet".

relay_-_2009_p1130867Annyira jól sikerült a missziós projekt, hogy mindenki ki akarja próbálni a saját gyülekezetében. Rájöttünk, igenis van egy pozitív üzenetünk, amit közvetíthetünk. Vannak fiatalok, akiknek nem szégyen, kimondani, hogy hisznek Jézusban. Nem nehéz felvállalni, hogy ők bizony adventisták és szeretik Jézust. Igen! A magyar adventista fiatalok felkészültek átvenni a stafétabotot, és erővel képviselni Jézust a barátaik, a szomszédaik és a világ előtt. Van utánpótlás Magyarországon igehirdetőkből, és a misszió igenis lehetséges a környezetünkben. További támogatásra kaptunk ígéretet a divízió Ifjúsági Osztályától, és remélem, a helyi gyülekezetekben is végre elindul egy mozgalom, ami kihúz minket alvó állapotunkból.

Munkára fel! Relay - azaz add át a stafétabotot!

 

Udvar Renáta
IFIBIZ

Videó összeállítás:

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista