2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy családban Istennel – Missziókonferencia Szegeden
Egy családban Istennel – Missziókonferencia Szegeden PDF Nyomtatás E-mail

logoAz egyház nyári programjainak csúcspontját ebben az évben is a missziókonferencia jelentette, amelyet az unió ezúttal Szegeden rendezett meg. A konferenciát a város szívében lévő Erzsébet Ligetben tartottuk, ezzel is kifejezve, hogy a missziókonferencia nem csupán egy misszióról szóló rendezvény, hanem egy olyan alkalom, amikor a missziót élőben is gyakoroljuk.

Délelőttönként a romániai és szerbiai adventista teológiai főiskolák vezetői Magyarosi Barna és Gallusz László tartottak plenáris előadásokat, azután pedig az unió osztályai és intézményei tartották meg párhuzamosan az altáboraikat.

Délután a város felé nyitottunk. Ennek megfelelően a ligetet családi játszótérré alakítottuk át. Szerveztünk váltóversenyeket, arcfestést, ugrálóvárat, élő csocsót, gyerek egészségügyi expót, pantomim- és bábelőadásokat, közben a sátorban a szülőknek félórás váltásban adventista szakemberek tartottak előadásokat egészségügyi és családi témákban. Pénteken a sátorban drogprevenciós foglalkozás volt. A délutáni programokhoz városi szervezetek is csatlakoztak; szerdán a Vöröskereszt szervezett véradást, ahol 32 személy adott vért (közöttük 15-en életükben először), csütörtökön pedig a Munkaügyi Központ munkatársai végeztek pályaorientációs tanácsadást. A játékos programokhoz az ADRA biztosította a nyereményeket.

szeged_mihalecz_010Esténként hazai előadók tartottak előadást, majd zenei program zárta a plenáris együttlétet. A konferencia első három estéjén Michael Harris tartott koncerteket, amelyeket átszőtt szívbemarkoló bizonyságtételeivel. Szombat este jótékonysági koncertet szerveztünk, ahol az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus hangversenyére jelképes belépőjegyeket árusítottunk. A Béke Utcai Általános Iskola javára összesen 113.000,- Ft, adomány gyűlt össze. Az iskola igazgatója, Mészáros Zsolt nyilvánosan köszönetet mondott egyházunknak a felajánlásért a tanévnyitó ünnepségen.

A konferencián 330 szállást igénylő regisztrált résztvevő volt, a szombati keresztségi istentiszteleten mintegy 650 fő vett részt.

szeged_harris_025A konferencia nem csak a város lakosságára, de az egyháztagokra és lelkipásztorokra is maradandó benyomást tett:

„Minta értékű, ahogy sikerült a helyi missziónak befogni a saját vitorlájába ezt a lehetőséget és egyben példát mutatni kreativitásból, nyitottságból, kapcsolatépítő módszerekből.

Ilyen értelemben a 11-ik volt az első. Baján volt egy egészségügyi expo a városnak, Gödöllőn a fiatalok és gyerekek felé nyitott a konferencia, de ennyi és ilyen sok irányú missziós tevékenyég még nem fordult elő missziókonferencián." (ŐFE)

„Nagyon jól éreztük magunkat Szegeden, mert nagyon gondosan és jól megszerveztetek mindent. Valóban családias volt a hét, nagyon jó előadásokat hallottunk, és épülhettünk." (K.-né P. E. gyülekezeti tag)

A konferencia előadásai és koncertjei DVD-n megrendelhetők a Reménység Evangelizációs Központtól.

 

Mihalec Gábor

További képek a Galériában.

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista