2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Fontos vagy Istennek
Fontos vagy Istennek PDF Nyomtatás E-mail

adra_tabor_2009_vegyes_277ADRA Tábor 2009

Az előző évekhez híven az ADRA Alapítvány idén is tábort szervezett a szociálisan hátrányos helyzetű és állami gondozott gyerekek részére. A 80 fős tábor a Bakonyban, Csesznek településen került megrendezésre.

A gyerekek nagy lelkesedéssel érkeztek a táborba, hiszen az egész éves intézeti bezártság után lehetőségük nyílt egy hetet igazi felüdítő környezetben eltölteni a Cseszneki Vár lábánál. Nagy részük már az újbóli találkozás örömével jött, hiszen ők nemcsak egyszer egy évben találkozhatnak az ADRA Alapítvány munkatársaival. A győri Gyermekvédelmi Program keretében egész évben látogatjuk őket.

adra_2009_csesznek_nyari_tabor_261A tábori program a helyszínnek köszönhetően is nagyon változatos volt. A gyerekeknek lehetőség nyílt a lovaglásra, állatsimogatásra, élményfürdőzésre, a Cseszneki Vár meglátogatására, és kisebb-nagyobb túrák megtételére a közeli erdőkben. Egész héten József történetéről tanulhattak, korosztályokra bontva, ahol minden csoport korához illő tevékenységekben vehetett részt megtanulva, hogy Isten gondot visel róluk, úgy, ahogy Józseffel is tette. Minden napot áhítattal kezdtünk és felfigyeltünk a gyerekek Biblia iránti érdeklődésére. Különösképpen az egyik 9 éves kisfiúra, aki először volt táborunkban, mégis minden feltett bibliai kérdésre egyből tudta a választ. Amikor megkérdeztük tőle, hogy honnan ismeri ennyire a Bibliát, akkor a legnagyobb megdöbbenésünkre azt válaszolta, hogy ő már egy ideje olvassa és pontosan megmondta, hogy melyik oldalszámnál tart. Arra kért bennünket, hogy segítsünk neki eljutni a helyi gyülekezetbe. Pityu - öccsével együtt - állami gondozott kisgyerek, aki a szüleivel egyáltalán nem találkozik, hiszen hajléktalanok.

adra_2009_csesznek_nyari_tabor_404Szeretnénk köszönetet mondani minden tábori segítőnek: Kormos Tivadarnak mint tábori lelkésznek, Bodnár Zsókának, Zsigmond Áginak, Toldi Gábornak, Zsigmond Mártinak a gyerekfoglalkozások vezetéséért és előkészítéséért.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a táborban vendégünk volt Philip Shorthouse a Blythswood Care partnerszervezet képviselője feleségével együtt, akik számos ajándékkal és játékkal támogatták programunkat.

A tábor ideje alatt jótékonysági koncertet szerveztünk a helyi Kerekerdő Óvoda részére, a Graal Együttes szolgálatával, akiknek nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen szép koncerttel ajándékozták meg a helyieket és a táborban résztvevő gyerekeket egyaránt.

adra_2009_csesznek_nyari_tabor_211Kiemelt hálával tartozunk támogatóinknak: az Antrans Clean Kft-nek, az Euro Profil Rt-nek, valamint a Dunamelléki Egyházterületnek, hiszen támogatásuk révén 10 hátrányos helyzetű kisgyermek nyaralhatott a táborban. Köztük egy üllői kislány, aki itt hallott először Istenről, és azóta is rendszeres látogatója gyülekezetünknek, pedig szülei nem egyházunk tagjai.

Köszönjük Istenünknek, hogy újból elmondhattuk ezeknek a gyerekek, többüknek először, hogy mennyire fontosak Neki, és azért fohászkodunk, hogy őrködjön továbbra is felettük.

 

(CSNÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista