2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Követjük a Bibliát!
Követjük a Bibliát! PDF Nyomtatás E-mail

kovetjuk_a_bibliat_-_lacka_dsc0011Magyarországra érkezett a Generál Konferencia által elindított utazó Biblia

Közel 700 testvérünk tett fogadalmat erre 2009. szeptember 5-én, Budapesten, a Golgota utcai gyülekezeti teremben.

2008-ban a Generál Konferencia indította útjára azt a 66 nyelvű Bibliát, amely körbejárja az egész világot. A kezdeményezés célja, hogy népünk figyelmét újra a Szentírás melletti elkötelezettségre irányítsa.

A Biblia először a Budapest-Terézvárosi Gyülekezetben került kiállításra 2009. szeptember 4-én, pénteken este.

kovetjuk_a_bibliat_-_lacka_dsc0054Dr. Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára beszélt a magyarországi Biblia Éve kezdeményezés hatásáról. Kovács-Bíró János testvér, a Transzeurópai Divízió képviselője a Szentírásról, mint élő és ható eszközről beszélt, majd dr. Szigeti Jenő testvér Ámós próféta könyvének mai üzenetére hívta fel a gyülekezet figyelmét.

Szombat délelőtt Budapesten mintegy 700 testvér, majd délután Békéscsabán közel 400 testvér jelenlétében megtartott felajánló istentiszteleten kórusszolgálatok, költemények segítettek abban, hogy népünk Isten Igéjére tudjon figyelni.

kovetjuk_a_bibliat_-_vandulek_dsc01348Kovács-Bíró János előadásában ismertette a hazánkba érkező Biblia eddig megtett útját és annak további állomásait, egészen a legvégső úti célig, a 2010-es Atlantai Generál Konferencia üléséig. Az utazó Biblia egyedülálló abban az értelemben is, hogy benne minden egyes bibliai könyv más és más nyelven lett kinyomtatva, magyarul Ámós próféta könyve olvasható benne.

Ócsai Tamás, a Magyar Unió elnöke arra hívta fel a figyelmet igehirdetésében, hogy a Biblia nem csak egy könyv, hanem elsősorban Isten Igéje. Az Igének hallgatójaként, olvasójaként áldást csak akkor nyerünk, ha annak parancsait a mindennapi életben megtartjuk.

Budapesten dr. Ősz-Farkas Ernő, a Dunamelléki Egyházterület elnöke, Békéscsabán Hegyes Horváth Géza, a Tiszavidéki Egyházterület elnöke vezette a testvéri közösség fogadalomtételét, majd Tóth Sándor, a Magyar Unió titkára a lelkipásztorok és a gyülekezeteket képviselő presbiterekkel áldást kért közösségünk elkötelezettségére.

kovetjuk_a_bibliat_-_czinkota_dsc_0113Békéscsabán, az utazó Biblia érkezését megelőzően Bibliakonferenciára gyűltek össze testvéreink, mintegy öt megye gyülekezeteiből. Az igehirdetés szolgálatát dr. Szilvási József, az Adventista Teológiai Főiskola Rektora és dr. Magyarosi Barna a Bukaresti Adventista Teológiai Egyetem Igazgatója látta el. Tanításaikban nagy hangsúlyt fektettek Isten írott Igéjének naponkénti szorgalmas kutatására, megbecsülésére, tiszteletére. Az ünnepélyes alkalmat négy kórus szolgálatai tették még emelkedettebbé.

A kora délutáni folytatásban a mintegy nyolcvan tagot számláló összevont kórus dicsőítette Istent, majd Gallusz László, a Belgrádi Teológiai Főiskola dékán helyettese hirdette Isten Igéjét, ezt követően, 15.40-kor érkezett meg a Biblia Békéscsabára.

kovetjuk_a_bibliat_-_szegvari_dsc05035Közösségünk a Bibliát Békéscsaba legnagyobb bevásárlóközpontjának (Csaba Center) főbejárata elől búcsúztatta, ahol az összevont kórus énekszolgálata hívta fel az utcán járókelők figyelmét, illetve szorgalmas testvérek osztottak Bibliákat és különböző keresztény irodalmat az álldogálóknak, érdeklődőknek.

Az utazó Bibliát a Vajdaságba vitte tovább Kovács-Bíró János testvérünk.

 

AI

További képek a Galériában.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista