2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Túratábor felhőoszloppal
Túratábor felhőoszloppal PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Unió Egészségügyi Szolgálatok Osztálya túratábort szervezett 2009. augusztus 9-16. között a Görgényi Havasokba.

turatabor_-_felhooszlopban_-_img_0914 A mindenre elszánt csapat naponta újabb és újabb csúcsokat hódított meg a Keleti-Kárpátok turistaútvonalain. A több órás gyaloglások nemcsak fizikai kihívást jelentettek, hanem a Teremtő Isten csodáival való intenzív találkozási alkalmakat, valamint kapcsolatépítési, bizonyságtevési lehetőségeket is. A tiszta, allergénmentes levegő, a hideg forrásvíz, az intenzív mozgás, a rendszeres pihenés, valamint a változatos és bőséges táplálék igazi terápiát jelentett több nagyvárosi, irodai munkát végző résztvevő számára. A lelki étvágy sem maradt kielégítetlenül. Reggel és este kreatív bibliatanulmányozás aktív résztvevői lehettek a táborlakók, Ősz-Farkas Ernő táborvezető segítségével.

turatabor_-_a_csapat_egy_resze_mar_latja_a_celt_-_dsc_04725 éves kortól 60 évig minden korosztály képviseltette magát. Nagy élmény volt az egység, az önzetlen segítőkészség megtapasztalása.  

„Az iskolában szóba jött a szabadság fogalma. Az volt a kérdés, kinek mi jut róla az eszébe, hogyan fogalmazná meg, mi az. Azt mondtam: az jut az eszembe róla, amikor Erdélyben az egyik hegyre felértünk, 1800 m-re, és kiálltam a hegy szélére, karjaimat kitártam, és velem szemben fújt a szél. Azokban a percekben nem kötött meg a gond, fájdalom. Nem éreztem semmi egyebet, csak békességet és örömöt. Nekem ez jelenti a szabadságot" (Gy. Ági).

turatabor_-_szabadsag_-_img_0989„A reggeli, tápláló ételeknek nagyon örültem, mert itthon bármit eszem nagyon hamar éhes leszek újból. Itt ettem először áfonyát és ilyen házikenyeret" (Gy.M.).

„Nekem ez a túratábor a rengeteg elmondhatatlan élmény mellett leginkább a csodálatos táj megismerését, nagyszerű barátok szerzését, (korosztálytól függetlenül, vagyis egész fiataloktól a hasonló korúakig) és lelki fejlődést, Jónás könyvének alapos megismerését jelentette" (Burucs F.).

A lelki üzenet mellett megmaradt az egészséges életmód szeretete, Isten Teremtő nagyságának csodálata. Reméljük, kitart a következő nyárig.

 

-eszo-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista