2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kémeri pengetős zenekar Szegeden
Kémeri pengetős zenekar Szegeden PDF Nyomtatás E-mail

kemeri_pengetos_zenekar_szegeden_img_3206Erdélyből, Szilágy megyéből több adventista fiatal és egy 15 fős pengetős zenekar tett látogatást a Szegedi Gyülekezetben 2009. október 10-én, szombaton.

Teljes körű szolgálattal készültek: zene-, vers-,  énekszolgálatok és Pálffi Miklós lelkész prédikációja tette emlékezetessé ezt az alkalmat. A mandolin egy különleges pengetős hangszer, aminek Kémeren és környékén generációkon átívelő hagyománya van a gyülekezetekben. A zenekar vezetője, Papdán Csaba fáradságot, időt, energiát nem kímélve fogja össze a fiatalokat, és tanítja őket ezen a hangszeren játszani. Rendszeresen próbálnak, és úgy tűnik, mintha a gyülekezeti ifjúság összetartó erejeként működne ez a zenekar.

Jó volt látni azt, ahogy ezek a tizenéves fiatalok olyan nagy lelkesedéssel és örömmel zenéltek. A fiúk mandolán (tenor, basszus szólam), a lányok mandolinon (alt, szoprán szólam) játszottak, és ahogy ezek a hangszerek négy szólamban megszólaltak - mintegy tökéletes összhangot alkotva - ritka szép élményt nyújtott a hallgatóság számára. A vidéki gyülekezetekből is sokan eljöttek erre az eseményre. Különösen éreztük Istennek áldását ezen a napon, és nagyon hálás a szívünk, hogy az Úr ilyen nem mindennapi élményben részesített bennünket!

Végül köszönjük mindenkinek, aki részt vett ennek a programnak a megvalósulásában, és akik erdélyi vendégeink (45 fő) ellátásában önzetlenül segédkeztek ezen a hétvégén!
Az Úré legyen a dicsőség!


C.S.G.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista