2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kettős jubileum Nyírbogdányban
Kettős jubileum Nyírbogdányban PDF Nyomtatás E-mail

jubileum_nyirbogdanyban_image_043Csodálatos, napfényes nyárvégi nappal áldotta meg Istenünk Szeptember 26-át Nyírbogdányban, amikor a gyülekezet fennállásának 60., az épület avatásának pedig 50. évfordulója alkalmából tartottunk jubileumi megemlékezést.

A délelőtti megemlékező istentiszteletet egyházterületünk elnöke, Hegyes Horváth Géza tartotta a talentumokról szóló példázat alapján, mellyel rámutatott, hogy Isten mindnyájunkat megbízott valamilyen feladattal, amit ha elvégzünk, a vele való találkozáskor elfogadja szolgálatunkat, és jutalmat ad: „Jól vagyon jó és hű szolgám, kevesen voltál hű, sokra bízlak ezután; menj be a te uradnak örömébe" (Mt 25:21). Ezért ne legyünk vádolók, bizalmatlanok, ellenségeskedők, engedetlenek, mint az egytalentumos szolga, aki elásta talentumát. Az ilyen viselkedés „jutalma" rettenetes, rágondolni is borzasztó. Továbbá, egy gyakorlati példa segítségével megemlítette tanulságként, hogy vezetés közben az autóvezető sem csak előre figyel, hanem a tükrök segítségével hátra is tekint.

A gyülekezet krónikájából kitűnt az alapító Fazekas család áldozatkészsége, akik azonnali igennel és életmód-változtatással fogadták az üdvösség üzenetét 60 évvel ezelőtt.

Ünnepségünket gazdagították a helyi és környező gyülekezetekből érkezett testvérek szolgálatai, tapasztalatai. A napi mottóénekünk és jelmondatunk az emlékszalagon mindenkinek szólt: „Válasszatok addig, míg tart a ma, ki legyen a ti szívetek Ura!"

A mindannyiunknak emlékezetes napot az „Áldott reménység" kezdetű Advent Himnusszal zártuk.

Köszönetet mondunk és hálásak vagyunk Istennek, hogy visszatekinthettünk, és dicsőíthettük Őt. Az örök élet reményével folytathatjuk utunkat azt énekelve, hogy „Atyáink hite ma is él, drágább ez nékünk mindennél..."

 

D.L.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista