2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Dunamelléki Egyházterület Képviselőgyűlése
A Dunamelléki Egyházterület Képviselőgyűlése PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

det_kepviselogyules_cimg6131 2009. október 11-én az egyházterület alkotmányával összhangban megrendezésre került az egyházterület Képviselőgyűlése, melyen 90-100 gyülekezeti tisztségviselő, lelkész és területi bizottsági tag vett részt. A Magyar Unió képviseletében jelen volt Tóth Sándor, az unió tikára, aki a kezdő áhítatott tartotta és Zólyomi Renáta, az unió pénztárosa. Az áhítatot követően az egyházterület elnöksége beszámolót tartott a 2008. április-2009. szeptember 30. között eltelt időben az egyházterületen folyó munkáról. A továbbiakban a beszámolók rövid kivonatát tesszük közzé. Először az elnöki jelentésből adunk ízelítőt, amit a titkári beszámoló kivonata követ, mely inkább az egyházterületen történt keresztségeket elemzi, majd ezt követően az egyházterület anyagi helyzetéről ad egy általános képet a rövid pénztárosi jelentés. A beszámolók teljes terjedelemben megtalálhatóak a Dunamelléki Egyházterület honlapján a gyülekezeti dokumentumok között, továbbá eljutattuk a gyülekezetek tisztségviselőihez a hírhálón keresztül.

Dr. Ősz-Farkas Ernő - elnök

Küldetésünk

Jézus Krisztust megdicsőíteni, gyógyító és szolgáló gyülekezetek és lelkészek közösségében, a reménység evangéliumának hirdetéséért Magyarország 13 megyéjében.

Hálaadás

„Most azért, óh, mi Istenünk, vallást teszünk előtted, és dicsérjük a te dicsőséges nevedet... Mert tőled van minden, és amiket a te kezedből vettünk, azokat adtuk most néked" (1Krón 29:13-14).

Az idézett sorok Dávid imádságából származnak. Megvan az ideje a bűnbánatnak, a kihívások számba vételének, és megvan az ideje az Isten előtti vallástételnek. Furcsa ez a hálaadás Dávid életének végén. Legnagyobb terve nem teljesült, mégis mindenben Isten gondviselését látja. Nem építhette meg a templomot, de azok a lépések, amiket tett, közelebb vitték a nemzetet álmuk valóra váltásához.

Isten útja a cél felé halad minden emberi akadály és hiányosság ellenére, mert minden az övé. Övé az egyház, a Dunamelléki Egyházterület, annak 34 alkalmazottja, 2553 tagja (2009.09.30.), 24 körzete, 53 gyülekezete, 7 gyülekezetalapító csoportja. Ezért, hálásak vagyunk mind a 144 lélekért, akik a vizsgált időszakban csatlakoztak az egyházhoz, a gyülekezetek kapcsolatépítő programjaiért, a régi és új missziós utak megtalálásáért, a testvérek hűségéért. Hálásak vagyunk azért, hogy az Úr előre gondoskodott a forrásokról is. A válság szűk esztendeje előtt, 2008-ban minden idők legnagyobb tized- és adománybevételével áldotta meg a tárházat, amely 2008-2009 augusztusa között közel 60 millió Ft missziós, valamint 32 milliós építési és felújítási támogatás szétosztását tette lehetővé úgy, hogy a nehezebb anyagi helyzetben lévő egyházi egységeknek is tudtunk segítséget adni (uniónak 20 millió Ft, a Tiszavidéki Egyházterületnek a tizedbevétel 3%-át). A „templom" nem épült fel, a munka nincs befejezve, de Isten a cél felé mozdította el az Ő népét. Azért vagyunk ma itt, hogy ezt elismerjük.

Bibliai modell: ApCsel 11:19-20; 13:2-3.

Az elmúlt ősszel, amikor az Egyházterületi Bizottság elkészítette a cselekvési tervét, az antiokhiai gyülekezet modelljét választotta követendő példaként.

Antiokhia kis lépésekben, fokozatosan növekvő hatókörben fejtette ki szolgálatát. Először a velük azonos érdeklődésűekre összpontosítottak - „senki másnak nem hirdették az igét, csak a zsidóknak". Ezt követően a környezetük el nem ért rétegeit szólították meg - „a görögökhöz is szóltak, és hirdették az Úr Jézust". A helyi misszió sikerének hírére Jeruzsálem arató evangelizátort küldött (Barnabást). Az egyre növekvő gyülekezet szolgálattevőket választott ki, akik misszióútra indultak. Az evangélium terjesztése közben a gyülekezet nem feledkezett meg a böjtölésről, az imádságról, a lelki, közösségi növekedésről a Szentlélek vezetése alatt. Ennek a bibliai modellnek a kiteljesedését akarjuk látni és segíteni az ET gyülekezeteiben. Első lépésben a helyi gyülekezetek tervei alapján a közvetlen környezet misszióját látjuk prioritásnak. Második lépésben azt szeretnénk, hogy minden gyülekezet a szomszéd településekre is eljusson, ami tovább növekedne új célcsoportok és további települések elérésével. Jézus eljövetelének várása, az idők jeleinek sürgetése arra figyelmeztet, hogy az evangéliumnak el kell érnie minden falut és várost, amelyeket az Úr ránk bízott.

A növekedésnek három eleme Antiokhiában:

1.      Misszió - fokozatos lépésekben

2.      Gyülekezeti élet - szolgálat, lelki fegyelmezők gyakorlása, közösségi élet a Szentlélek vezetése alatt

3.      Szolgálattevők - Jeruzsálem koordinálásával végzett pásztori munka; új szolgálattevők kiválasztása, felszerelése és kiküldése új területekre

Misszió koordinálása; Gyülekezeti élet támogatása; Lelkészkar szervezése

Ez az egyházterület funkciója is, aminek bármilyen egyházszervezeti modellben érvényesülnie kell. A 2008. szeptember 21-i Rendkívüli Konferencia úgy döntött, hogy ezeket a funkciókat a jelenlegi szervezeti keretek között lássa el a Dunamelléki Egyházterület. Ennek értelmében, munkánkat e három cél köré szerveztük meg.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista