2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Dunamelléki Egyházterület Képviselőgyűlése
A Dunamelléki Egyházterület Képviselőgyűlése PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal
 

Bihari Csaba - titkár

„Azonban minden illendően és rendben történjék" (1Kor 14:40). „...örömmel látom a köztetek uralkodó szép rendet és Krisztusba vetett hitetek szilárdságát" (Kol 2:5).

Mikor Bálám Izráel táborára tekintett, meglepve látta jólétük bizonyítékát. Durva, szervezetlen sokaságnak festették le őket előtte. ...Megjelenésük azonban mindennek éppen az ellenkezőjét tárta Bálám szeme elé. Bálám megfigyelhette táboruk nagy kiterjedését és tökéletes elrendezését. Minden a teljes fegyelem és rend vonásait hordozta magán" (Jézus élete, 416. old.).

det_kepviselogyules_cimg6130Az egyház és Isten választott népének elsődleges feladata a misszió. E megbízás teljesítése érdekében szükség van a lelki élet állandó fejlődésére, ezért elmaradhatatlan a lelki „táplálkozás" és a közösségi élet. Ezért gyakran megkísért az a gondolat, hogy az adminisztrációs rend, a szervezet, fölösleges időtöltés, megbízásunk teljesítésének „akadálya". Pedig Pál szavai és a fenti Ellen G. White idézet is azt érzékelteti, hogy nem hogy akadálya, hanem előremozdítója a rend, a szervezettség a missziónak. Pál együtt említi a „szép rendet" és a „Krisztusban vetett hit szilárdságát". Ellen G. White pedig Izráel jólétének egyik bizonyítékát a „tökéletes elrendezés"-ben, a „teljes fegyelem és rend"-ben látja. A beszámoló, melyet teljes terjedelemben el lehet olvasni a DET honlapján, néhány olyan statisztikai adatot és adminisztratív információt tartalmaz, mely sokak szerint közvetlenül nem tartozik a „lelki" élet felemelő dimenziói közé, közvetlen hatása mégsem elhanyagolható, sőt lényeges.

A 2008-as évben 74 fő csatlakozott az egyházhoz (63 személy keresztség, 11 személy hitvallás által).

A 2009-es év első három negyedévében 70 fő csatlakozott az egyházhoz (64 személy keresztség, 6 hitvallás által).  Az előző évhez viszonyítva a keresztségek száma növekvő tendenciát mutat, hiszen míg a 2008-as évben 63 személy keresztelkedett meg, 2009 első három negyedévében 64 személy.

Az egyházterületen 2009. január 1-jén 26 lelkészi körzetben 56 gyülekezet létezett, melyből három valójában területi gyülekezeti státusszal felruházott gyülekezetalapítás (Sopron, Aszód, Pécel). Ez a szám 2009. október 1-jére a következőképpen változott: 24 körzetben (körzet átszervezés miatt) 53 gyülekezet.

A gyülekezetek taglétszám szerinti megoszlása azt mutatja, hogy a 10-30 tag közötti gyülekezetek vannak többségben az egyházterületen - az 53 gyülekezetből 25, vagyis 45%, mely nagyon megterheli az egyházterület humán erőforrását, de az anyagi forrásokra is nagy terhet ró.

Örömmel vehetjük tudomásul azt, hogy a beszámolóban jelölt időpontban egy körzetet kivéve, minden lelkészi körzetben volt keresztség, melyet a céljaink elérése felé vezető útnak tekintünk, hiszen az egyházterület tervei között szerepel, hogy „Mind az 55 (52) gyülekezet egy-egy misszióút kiindulópontjává váljék a következő 3 évben". Néhány gyülekezetben nem volt keresztség ebben az időszakban, de az arány bizakodásra ad okot, hiszen a gyülekezetek 83,3%-ában volt keresztség és „csupán" a 16,7%-ában nem. A megkeresztelt személyek 48,8%-ka adventista háttérrel rendelkezik, míg a fennmaradt 51,2% nagy része más vallási háttérrel rendelkező személyekből áll (főleg történelmi egyházak) és mindössze a 11,9%-uk érkezett vallási háttér nélkül, mely azt bizonyítja, hogy a szekularizált, posztmodern emberek megszólításában hiányosságaink vannak, pedig ez az a réteg, akik egyáltalán nem ismerik a teremtő Istent. Ez egy olyan kihívás, amelyre mindenképpen választ kell találni.

A Területi Bizottság tíz alkalommal ülésezett és 259 határozatot hozott. Az Operatív Bizottság 27 ülés tartott, melyen 220 határozatot szavazott meg.

Megújult az egyházterület honlapja, és mindent megteszünk, hogy aktuális hírek és információk jelenjenek meg a honlapon. A jobb kommunikáció érdekében elindítottuk a hírhálót, melyen keresztül a gyülekezeti tisztviselőkhöz juttatunk el információkat, és az elnökségi levél (lelkészek számára) is a jobb kommunikációt szolgálja.

Szeretnénk kifejezni köszönetünket a gyülekezeti tagok, tisztségviselők és a lelkészek irányában, de tudatában vagyunk annak, hogy minden „eredmény" mögött Isten Lelke áll, mert Isten a misszió és az egyház Ura.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista