2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „…feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk…”
„…feljebb hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk…” PDF Nyomtatás E-mail

bekes_-_feljebb_hogynem_01_kicsiA békési testvérekben már nagyon régóta élt a vágy, hogy imaházukat méltóbbá tegyék az Úrhoz, akár egy új hajlék építésével is. Az előzetes felmérések alapján azonban nyilvánvalóvá vált, hogy új imaház építésére nincs anyagi ereje a gyülekezetnek, így a felújítás mellet döntött a közösség. A gyülekezet a Tiszavidéki Egyházterülettől 2007 és 2008 során összesen egymillió forint támogatást kapott, így a gyülekezet közel hétmilliós tőkéjével belevágott a munkálatokba.

Elsődlegesen az imaterem teljes felújítása és egy gyermekterem kialakítása volt a cél, valamint egy kimondatlan vágy, a tető teljes cserépcseréjére. 2009 áprilisában megkezdődtek a munkálatok, Isten gondviselő támogatása pedig már a kezdet kezdetén megnyilvánult az ideiglenes gyülekezeti helység keresésében. A békési református és KERAK-os testvéreink a felújítás idejére önként és térítésmentesen felajánlották helységeiket. Így a péntek esti szombatkezdésekre a KERAK imaházában gyűltünk össze az ottani testvérekkel, míg a szombati istentiszteleteinket a helyi református imateremben tartottuk.

bekes_-_feljebb_hogynem_-_delelottA gyülekezet apraja-nagyja kivette a részét azokban a munkákban, amihez nem kellet nagyobb szakképzettség, csak idő és odaszánás. De a szakmunkákban is sok felajánlás született: a villanyszerelési és hangosítási munkát teljes egészében a Polyák Mihály által vezetett munkacsoport végezte, míg a festési munkálatokat Varga Jenő testvér vezetésével végezték a szakember testvérek.

Ahogy előrehaladtunk a munkálatokban, úgy lett nyilvánvalóvá, hogy a rendelkezésre álló összeg nem elegendő a tervezett munkákra, de a testvérek szíve, keze és pénztárcája az imaház teljes megújítását támogatta. Isten kegyelme csodálatos módon megnyilvánult: a testvérek áprilistól még több mint kétmillió forinttal támogatták a felújítást. Így nem csak a tervezett, de a remélt munkálatok is elkészülhettek, és az imaház kívül-belül teljesen megújulva, 2009. szeptember 19-én hálaadó istentisztelet keretében fogadhatta az ünneplő gyülekezetet, akiknek az unió elnöke, Ócsai Tamás, és a területi elnök, Hegyes H. Géza, hirdette Isten megújító üzenetét.

Hálásak vagyunk, hogy egy gazdasági válság közepette is tapasztalhattuk azt, hogy Isten felette áll az ember okozta válságoknak, és gondviselése meghaladja eredeti kéréseinket és elképzeléseinket is.

 

Zámbó Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista