2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az egyház a misszió által él
Az egyház a misszió által él PDF Nyomtatás E-mail

Mondd el a világnak!

dr._jan_paulsen2009. október 9. és 14. között került megrendezésre az Amerikai Egyesült Államokbeli Silver Springben a Generál Konferencia Bizottságának szokásos évenkénti ülése. A világegyház székházában az összegyűlt bizottsági tagok a szombati felemelő istentiszteleten a Generál Konferencia elnökének, Jan Paulsen testvérnek az igehirdetését hallgatták meg. A következő napon a divíziók missziójelentései hangzottak el a nagyvárosi misszió, a gyülekezeti tagok aktivizálása, az evangelizációs sorozatok, a személyes bizonyságtevés és a média-evangelizáció lehetőségeit bemutatva a küldötteknek.

A titkári jelentésben a száraz számadatok mögött emberi sorsok, megtérések, ugyanakkor emberi tragédiák sora húzódik meg. Lelkesítő volt hallani, hogy 2005. július és 2009. július között több mint 4 millió fő kötött szövetséget Jézus Krisztussal keresztség által. Folyamatosan egyre növekvő módon emelkedik a világközösség taglétszáma. Ugyanakkor figyelmeztető és elgondolkodtató, hogy rendkívül magas a gyülekezetet elhagyók száma világszerte. M. Bediako testvér arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenhol végezzék el a tagság revízióját, hogy minél valósabb képet kaphassunk a valós létszámról.

A rutinszerű napirendi pontok között voltak szervezeti kérdések (néhány új unió megszervezése, amelyek elérték a gyülekezetek uniójává alakulás feltételeit), az egyház munkarendjét meghatározó szabályzók módosítása, bővítése. Egy korábbi bizottsági ülésen a Generál Konferencia Bizottsága felállított egy testületet, melynek az volt a feladata, hogy megvizsgálja, az egyház szabályzóiban van-e eltérés a Szentírásból megismert alapelvektől és E. G. White ihletett tanácsaitól. A testület elvégezte munkáját, és a mostani ülésen jelentést tett, miszerint nem találtak ilyen eltérést. A GK Bizottsága elfogadta a testület jelentését.

Az Adventista Egyház küldetésnyilatkozatának néhány ponton történt módosítása után (mely ugyancsak része a Munkarendnek), a misszió értelmezésének megfogalmazására került sor. Korábban ilyen megfogalmazás nem létezett, amiben az egyház átfogó módon értelmezi a misszió fogalmát, lehetőségeit a kulturális, etnikai, vallási különbözőségekre való tekintettel. (Ennek szövegét hamarosan ismertetjük az AdventInfo olvasóival.)

misszio_strategiaLelkesítő érzés volt megszavazni a világegyház következő ötéves tervének vázlatát, amely kidolgozott formában a 2010-es atlantai ülésen kerül megszavazásra. A „Mondd el a világnak!" misszióterv három lényeges pontja: Nyújtsd kezed felfelé, Nyújtsd kezed kifelé, Nyújtsd kezed keresztül (Reach Up, Reach Out, Reach Across), melyek utalnak az egyház elkötelezettségére az Istennel való kapcsolat erősítésére, az evangélium hirdetésére a világ felé, valamint az egység megőrzésére.

8_eves_kislanyAz ülés egyik legmeghatóbb programja a Női Szolgálatok Osztálya és az ADRA közös kampányának elindítása volt, melyben az Adventista Egyház határozott hangon emeli fel szavát az egész világon a nők elleni erőszak ellen. A kampány keretében petíciót fogalmaztak meg, melyet az ENSZ főtitkárához nyújtanak be, a világ számos országában aláírásokat gyűjtenek, melyben kifejezésre kerül, hogy az adventisták NEM-et mondanak a nők elleni erőszakra.

 

Ócsai Tamás, unióelnök

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista