2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Norvég támogatók látogatása
Norvég támogatók látogatása PDF Nyomtatás E-mail

adra_-_norvegok_latogatasa_0492009. október első napjaiban az ADRA Alapítványt norvég adventista testvérek látogatták meg, a Hjelpesendinger segélyszervezettől, akik már 2006 óta támogatják a magyarországi rászorultakat, a krízishelyzetbe került családokat. Látogatásuk elsődleges célja az elmúlt időszakban végzett támogatói munka megtekintése volt, valamint a jövőbeni szorosabb együttműködés alapjainak lefektetése.

Nagy megdöbbenéssel szembesültek Magyarország kettős arculatával. Ugyanis a nagy, csillogó, pompázó plázák mellett mérhetetlen szegénységgel találkoztak már itt, Budapesten, a adra_-_norvegok_latogatasa_076Dankó utcai Szociális Óvodában, ahova súlyos krízishelyzetben élő családok gyerekei járnak. A magyarországi ADRÁ-n keresztül már több ízben nyújtottak segítő kezet ezeknek a gyerekeknek és családtagjainak, de most személyesen is találkozhattak velük, láthatták az életkörülményeiket és megbizonyosodtak arról, hogy támogatásuk nagyon jó helyre került. Egy másik ilyen hely a Ceglédhez tartozó Ugyeri tanyavilág, ahol a gyerekeket az októberi hidegben sok helyen ruha nélkül, teljesen meztelenül találtuk, elképesztő körülmények között.  A testvérek nem jöttek üres kézzel. Minden család alapvető élelmiszereket tartalmazó természetbeni támogatásban részesült. 

A jövőben szeretnék még hatékonyabban támogatni a hazai munkát. Közös terveink között egy komoly fejlesztési program elkezdése áll, mely nem csak rövid, hanem hosszú távon nyújtana megoldást ezeknek a családoknak, lehetőséget kínálva ezzel nekik, hogy a mélyszegénység nyomasztó hátrányaiból kilépjenek.

Vendégeink elmondása szerint nagy lelkesedéssel tértek haza, újabb lendületet nyerve támogatói munkájuk folytatásához. Hazatértek Norvégiába, de szívük egy darabja Magyarországon maradt.

 

ADRA Iroda

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista