2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Háború és béke
Háború és béke PDF Nyomtatás E-mail

VÉS Napok - Tudósítás a magyarországi fiatalok Veszprémben vívott hősies csatájáról

img_3499 Az idei Ének- és Sport napok Veszprémben került megrendezésre. A hétvége témája a háború és béke volt, más nevén Nagy Küzdelem, ami a fiatalok megnyeréséért folyik az Isten és Sátán között. A cikk tartalma és a mellékelt képek a rendezvény programját, hangulatát, és az Ige kreatív szemléltetését mutatják be az AdventInfo azon olvasóinak, akik nem voltak jelen ezen a hétvégén.

2009. október. 22.  - Az ország minden területéről sikeresen megérkeztek a csapatok és elfoglalták a kollégiumi kaszárnyákat. Mire vége lett a dicsőítésnek, a résztvevők a saját szemükkel is meggyőződhettek arról, hogy a promo videofilm igaz volt, vagyis a megbízott előadót, dr. Ősz-Farkas Ernőt sikerült a katonáknak előállítani és a közönség elé cipelni. Mivel kénytelen volt a rábízott üzenetet „ifi nyelven" átadni, különböző eszközöket vetett be, hogy a harcról és az ajándékba kapott békéről beszéljen nekünk. Az est témája a Sátánnal való harc volt. Ő a legrettenetesebb ellenségünk, akivel valaha is farkasszemet kell néznünk. A megérdemelt tea és kakaó mellett kipihenhettük a kaszárnyafoglalás és a kemény katonai kiképzés okozta fáradalmainkat. Ám akinek ez mégsem lett volna elég, az bizonyos területeket lefoglalhatott a Honfoglalóban és egyéb játékos feladatokban.

img_4063

2009. október. 23. - A pénteki kiképzés egy olyan „ellenséggel" szembeni küzdelemre irányította a harcosok tekintetét, akiről kiderült, hogy egyáltalán nem tartozik az ellenség táborához, sőt Ő a leghatalmasabb Isten, aki nagyon jól ismeri az igazi ellenfél gyenge pontjait.

Majd izomzaterősítő gyakorlatok követeztek, ahol a résztvevők a különböző sportversenyeken összemérhették erejüket és legjobb tudásukat. Estére mindenki elfáradt, de még hátra volt egy kiképzés, ahol az önmagukkal szemben vívott harc győzelmi lehetőségei mellett foglaltak állást a fiatal résztvevők. Mindezt katonás összefogással és vezetői imádsággal zártuk, majd tea és kakaó mellett újra folytattuk a közösségápolást.

_dsc0206 2009. október 24. - Az ünnepi hangulat az egész napot harcmentessé tette. Ünnepnapokon fegyverszünet és békeidő van. Béke, mert a megnyugvás napján nem lehet harcolni. Ernő arról a békeidőről is beszélt, ami nemcsak naplementétől naplementéig tart, hanem a teljes örökkévalóságon át fog tartani. Az igazi vezér visszatérésével nem a félelem és rettegés harca kezdődik el, hanem az örök békéé.

Az ünnepnap egyik fontos momentuma volt az ifi osztály vezetésével megbízott új vezetők köszöntése, amit Zolyomi Renáta uniópénztáros tett meg. Kalocsai Tamás és Udvar Renáta ismertette a jövő terveit, és ennek keretében sor került a véglegesített Relay (ifjúsági vezető- és misszióképzés) diplomák kiosztására.

_dsc0377 Az esti küzdelmek sportszerűen zajlottak le, a küzdők jutalomként bronz, ezüst és aranyérmesek lettek, és szívükben a béke harangjai szólaltak meg.

2009. október 25. - Az utolsó napon Dávid igazi győzelme lebegett a fiatalok lelki szemei előtt, Kalocsai Tamás szavain keresztül. Lehet, néhány résztvevő álma, hogy egyszer Forma1 pilóta lehessen, de a valós győzelmet nem az élet kockáztatásával nyerhetjük el, hanem ha elfogadjuk Jézus győzelmét.

A végső búcsúzkodás előtt kiosztották a megérdemelt érmeket, majd mindenki útnak indult a szélrózsa különböző irányába. A zárszóval élve: „Mindenkinek nyugalmat és békét a következő országos ifjúsági rendezvényig!"

Köszönet mindenkinek, aki hozzátett a jókedvhez, a lelki tartalomhoz és a szervezéshez. Köszönet a veszprémi körzetnek és lelkészüknek, Tóth Szilárdnak, dr. Ősz-Farkas Ernőnek, de legfőképp Istennek, Akinek minden egyes alkalommal van terve és üzenete a jelen „kincsei" számára!

 

Udvar Renáta

További képek az ifiinfo.hu-n.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista