2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Viski Gyuláné 100 éves
Viski Gyuláné 100 éves PDF Nyomtatás E-mail

viski_gyulane_100_eves_058Ritka különleges élményben volt része a Gáborjáni Gyülekezetnek 2009. október 31-én, amikor megemlékeztünk Viski Gyuláné testvérnő 100. születésnapjáról, aki a falu legidősebb lakosa és gyülekezetünk hűséges tagja. Ilyenkor önkéntelenül is felvetődik a kérdés: Mi a hosszú élet titka?  A röviden leírt néhány eseményből egyértelmű lesz a válasz.

A család nagy szeretete mellett a gyülekezet és az egész település megkülönböztetett tisztelete veszi körül. Az ünnepelt testvérnő délelőtt és délután is saját versét mondta el, amit éppen erre az alkalomra irt - a korábbi versek mellett. Idős napjaiban ő továbbra is a jó Atyát akarja dicsőíteni költeményeivel és szavalataival. „Én a gyülekezetben érzem jól magam, és szeretek szolgálni, a jó Atyát magasztalni az Ő végtelen szeretetéért, melyet Jézus Krisztusban adott nékünk, a golgotai kereszt megváltó erejének titkáért" - mondja a mosolygós, nagyon kedves testvérnő, és ezek a gondolatok csendülnek ki verseiből is. Pedig az élet viharaiból „bőségesen" kijutott neki, felettébb, mint gondolnánk.

viski_gyulane_100_eves_0621930-ban kötöttek házasságot - a gazdasági válság mélypontján. Néhány évvel később leégett a nádfedeles házuk. Fiatalasszony korában rosszindulatú daganattal műtötték. Öt fiú és két leány gyermekük született. Egyik fiú 6 éves korában halt meg, a másik 24 évesen (autó ütötte el Budapesten), a harmadik 49 évesen, a legidősebb fiú 76 évesen, hosszú betegség után hunyt el. Közben a férje is meghalt 1972-ben. Súlyos próbák egy ember életében... Viszont a megpróbáltatások terheinek elhordozása, a mennyei ígéretek teljesedése életünkben: „Mindenre van erőm a Krisztusban...". Összegezve elmondhatjuk, a hosszú élet egyik titka az Istenbe vetett mélységes bizalom, az iránta való szeretet és hűség minden körülmények között.

viski_gyulane_100_eves_036A délelőtti bensőséges ünnepi igeszolgálatot Szőllősi Béla lelkész testvér végezte 5Móz 8:2 versei alapján: „És emlékezzél meg az egész útról...", több személyes tapasztalattal gazdagítva, mivel a 90. születésnapi megemlékezésen még ő volt itt a körzeti lelkész, és ő készítette fel a testvérnő fiatalabbik leányát is a Krisztussal való szövetségkötésre. Így ő a család „házi lelkésze". A családias hangulat délutáni folytatásaként Sztán János lelkész testvér szolgált a 100. zsoltárt idézve: „Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel... menjetek be az Ő kapuin hálaadással", mivel az ünnepelt testvérnőt éppen ez a lelkület jellemzi legjobban, és ez legyen jövőnk jelszava! Továbbá Mt 14:22-32 verseiből, azokról a tényezőkről, amelyek az élet tengerén olykor-olykor eltakarják szemünk elől az Üdvözítőt - így a kétség és a félelem völgyébe sodornak.

viski_gyulane_100_eves_034A gondosan kiválogatott vers- és ének-zenei szolgálatok tették nagyon emlékezetessé e szombatnapot, melyen a bojti testvérek is megörvendeztettek bennünket önálló prog­ram­jukkal. Bárcsak több ilyen bensőséges, örömteli, áldott szombatunk lenne!

Isten áldja meg körünkben a kedves Viski testvérnőt, hogy még sokáig közöttünk lehessen bátorító szavaival!

 

Sztán János
a Gáborjáni Gyülekezet lelkésze

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista