2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jeremiás időszerűsége
Jeremiás időszerűsége PDF Nyomtatás E-mail

konyvbemutato_-_jeremias_idoszerusegeJeremiás időszerűsége címmel ünnepélyes könyvbemutató volt az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen 2009. október 7-én, dr. Tokics Imre: Jeremiás, a válság prófétája című könyv megjelenése alkalmából.

A jeles ünnepélyen részt vett dr. Schőner Alfréd rektor-főrabbi, aki megnyitó beszédében a zsoltáros szavaival köszöntötte a jelenlévőket: „Legyenek áldottak azok, akik az Örökkévaló nevével és szívükkel eljöttek hozzánk, amikor dr. Tokics Imre: Jeremiás, a válság prófétája című könyv megszületését ünnepeljük".

Dr. Pecsuk Ottó, a Bibliatársulat főtitkára, aki a könyv Előszavát írta, ismertette, hogyan épül fel a könyv, milyen részekből áll.

Ezt követően Nyári István előadta Sík Sándor: Jeremiás című versét.

konyvbemutato_-_jeremias_a_valsag_profetaja_-_boritoDr. Szigeti Jenő, a Miskolci Egyetem emeritus professzora a mű bemutatása során kiemelte: „a könyv hiteles Jeremiás-képet mutat be, hiszen Jeremiás olyan hagyomány örököse és képviselője, amelyet elődeitől vett át, és ezt felhasználhatta a mindennapokban, mint Jahve követe". Majd bemutatta dr. Tokics Imre tudományos életútját.

A szerző szólt a mű megszületéséről, Jeremiás munkásságáról, akinek élete a Teremtő felé irányítja a mai ember figyelmét.

A zeneszámokat, köztük Michael Leoni: Ó, Ábrahám Ura című művét Skultéty Rudolf orgonaművész és Fekete István mélyhegedűn szólaltatta meg a hallgatóság számára. A könyv az Advent Kiadó gondozásában jelent meg.

 

(TINÉ)

 

A könyv megrendelhető:
Advent Kiadó, 1171 Budapest, Borsfa u. 55.; Tel.: (06-1) 256-5205;
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ; www.adventkiado.hu

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista