2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hosszú idő után ismét Hangyaboly
Hosszú idő után ismét Hangyaboly PDF Nyomtatás E-mail

hangyaboly_dscf4544Az adventista cserkészvezetők fóruma, a Hangyaboly több éves kihagyás után 2009. november 27-29. között került megrendezésre Budapesten, a Csillebérc Szabadidő és Ifjúsági Központban. A rendezvény szervezői igyekeztek meghívni minden cserkészvezetői képesítéssel vagy gyakorlattal rendelkező cserkészt, akik közül a négy adventista cserkészcsapat (a 431. sz. Huenergardt F. János Cserkészcsapat, Budapest; az 1942. sz. Michnay László Cserkészcsapat, Hajdúhadház; az 1301. sz. Négylevelű Fa Cserkészcsapat Nagykanizsa és a Budapest „B" Cserkészcsapat) 20 cserkészvezetője vett részt a találkozón.

A program keretében a csapatok beszámolót tartottak az utóbbi években elvégzett munkáról, majd közös eszmecsere eredményeként elkészítettek egy 5 évre szóló - adventista cserkészcsapatokat érintő - munkatervet. Megválasztották a 2010-ben Finnországban megrendezésre kerülő Transz-európai Divízió (TED) által szervezett Camporee-re kiutazó magyar kontingens vezetőjét André Krisztina cserkész segédtiszt személyében; és ugyancsak megválasztották a 2011-ben Olaszországban megrendezésre kerülő Euro-afrikai Divízió (EUD) által szervezendő Camporee-re esetlegesen kiutazó magyar kontingens vezetőit Bekő Zoltán és Bekő Judit cserkész segédtisztek személyében.

A rendezvényen jelen volt a Magyar Unió Ifjúsági Osztályának képviseletében Udvar Renáta lelkész-gyakornok, aki maga is cserkész, és a hétvége során bibliai gondolatokkal irányította a résztvevők figyelmét az Igére.

 

Az 5 éves közös munkaterv legfontosabb pontjai a következők:

  • A Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának Ifjúsági Bizottságába egy cserkész segédtiszt delegálása, aki képviseli a csapatok érdekeit. Képviselő: André Krisztina segédtiszt.
  • A következő 5 évben az országban 2 új csapatot segíteni az elindulásban.
  • A Hangyaboly ezentúl évente egy alkalommal kerül megrendezésre a cserkészvezetők számára, amely a közös tervezés és a továbbképzés fóruma lesz.
  • A csapatparancsnokok fóruma - a Borz - évente legalább egy alkalommal ülésezik.
  • Adventista közös cserkész nagytábor kerül megszervezésre 2012-ben vagy 2013-ban.
  • Cserkészújság jelenik meg elektronikus formában, ami minden adventista cserkészvezetőhöz eljut majd.
  • Közös internetes megjelenése lesz az adventista cserkészcsapatoknak www.tabortuz.hu címen.

 

Az ASI Magyarország pénzbeli támogatásával megszervezett Hangyaboly résztvevői egybehangzóan megfogalmazták, hogy nagy hiányt pótolt a rendezvény, mert fórumot teremtett a közös tervezésre, gondolkodásra és együttmunkálkodásra.

 

Rácz Sándor Béla
cserkész segédtiszt

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista