2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tervkészítő Plenáris Unióbizottsági ülés Kékestetőn
Tervkészítő Plenáris Unióbizottsági ülés Kékestetőn PDF Nyomtatás E-mail

pub_2A Magyar Unió 2009. november 27-29. között Kékestetőn tartotta éves tervkészítő Plenáris Unióbizottsági ülését.

Az alkalmon az Unióbizottság tagjain kívül a két egyházterület bizottsága, valamint az unió intézményeinek vezetői és az osztályvezetők vettek részt. A világegyházat a Transzeurópai Divízió elnökségi tagja, Raafat Kamal testvér képviselte.

A péntek délutántól vasárnap estig tartó együttlét célja a Magyar Unió 2010-es cselekvési terveinek megvitatása és elfogadása mellett a közösségépítés és egymás megismerése volt.

Pénteken Tóth Sándor uniótitkár testvér áhítatával kezdődött a program, ahol Jézus Hegyi beszédéből a világításról, mint az egyház fontos küldetéséről beszélt. Ezután a különböző bizottságok tagjai igyekeztek egymással megismerkedni.

A szombati nap igazi felüdülés volt.

pub_3A szombatiskola csoportokban történő átvétele után Raafat Kamal testvér igeszolgálata következett, aki arról a kérdésről beszélt Isten Igéje alapján, hogy miért vagyunk ma Magyarországon hetednapi adventisták. Pál apostol Kolossébeliekhez írott leveléből egyértelmű célt fedezhetünk fel: életünk és szolgálatunk középpontjában Jézus Krisztus álljon (1:16).

Szombat délután Ócsai Tamás unióelnök testvér vezetésével tovább kerestük közösen a kérdésre a választ a Szentírásból, hogy az egyháznak mi a küldetése mai világunkban. Az első keresztény gyülekezetek szolgálatának tükrében, hogyan mutatkozott meg a mindennapok gyakorlatában?

Szombat este és vasárnap pedig a Magyar Unió stratégiai tervét, azon belül az intézmények és osztályok terveit hallgatta meg a Plenáris Unióbizottság és végül szavazott róluk.

pub_1A programok a következő években 3 cél köré csoportosulnak az Újszövetség korának egyházképe alapján: Nyújtsd ki kezed Isten felé!, Nyújtsd ki kezed az emberek felé! és Nyújtsd ki kezed a testvéred felé! A gyülekezeti tagoknak, a gyülekezeteknek, az egyházterületeknek, az intézményeknek és az osztályoknak Istent keresve, egymással közösségben, együtt szolgálva kell embertársainkat Jézus Krisztushoz vezetni.

A bizottságok tagjai meghallgathatták az ASI Magyarország képviselőjének, Csengelyi Károly testvérnek beszámolóját az ASI munkájáról, valamint ízelítőt kaphattak az ADRA által szervezett ENDITNOW (Az adventisták NEM-et mondanak a nők elleni erőszakra) programból.

 

-it-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista