2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Kövesd a Bibliát!” Rákoscsabán és Pécelen
„Kövesd a Bibliát!” Rákoscsabán és Pécelen PDF Nyomtatás E-mail

kovesd_a_bibliat_rcsaba-pecel_dscf6325A Dunamelléki Egyházterület által megrendelt többnyelvű Biblia 2010. január 9-én érkezett meg körzetünkbe. Délelőtt a Budapest-Rákoscsabai Gyülekezet, délután pedig a Péceli Adventista Közösség fogadta a Bibliát, és kötelezhette el újra magát Isten Igéjének követésére, tanulmányozására.

Rákoscsabán a szombatiskola-tanulmányozás egész ideje alatt a gyermekek ismerkedhettek meg a különleges Szentírással. Örömmel lapozgatták és keresték a különlegesebbnél különlegesebb nyelveket és írásképeket. Az istentisztelet további részében a fiatalok énekszolgálatai, Weöres Sándor és Gárdonyi Géza versei emelték fkovesd_a_bibliat_rcsaba-pecel_dscf6490el szívünket Istenhez, melyeknek központi témája Isten ma is élő és életet átformáló Igéje volt. Igei gondolatokat Szilvási-Csizmadia Andrea, a körzet lelkészgyakornoka mondott, majd együtt újra ünnepélyesen felajánlhattuk életünket a Biblia követésére. Ezen a szombaton ismét felismerhettük és felfedezhettük a Biblia hatalmas szerepét életünkben, küldetésünkben, és többünkben is megfogalmazódott az az igény, hogy tartsunk olyan istentiszteletet is, ahol nem prédikációt hallgatunk, hanem „csak" Isten Igéjét, mert „boldog, aki felolvassa, és boldogok, akik hallgatják ezeket a prófétai igéket, és megtartják azt, ami meg van írva bennük: mert az idő közel van" (Jel 1:3).

kovesd_a_bibliat_rcsaba-pecel_dscf6531A rákoscsabai istentisztelet befejeztével a Biblia tovább is utazott Pécelre, ahol a Péceli Adventista Közösség és a Péceli Baptista gyülekezet közös istentiszteletén szentelhettük újra életünket Isten Igéjének követésére. A baptista gyülekezet kórusának színvonalas szolgálata után lelkészük, Beke László beszélt Isten élő és ható Igéjéről, mely „élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait" (Zsid 4:12). Ezt követően a Péceli Adventista Közösség gyermekkórusa Istenhez szálló röpke fohászról énekelt, majd fiataljaink színdarabja következett. Az „Élet Könyve" című rövid drámában valóságosan, szemünk láttára pergett le a Biblia fő mondanivalója, a nagy küzdelem, Lucifer lázadásától, Ádám és Éva bukásán, a próféták hangján és Jézus földi életének néhány kiemelt és fontos pillanatán át Urunk visszajövetelének reménységéig két fiatal lány beszélgetése alapján. Ezt a reménységünket a gyermekkórus éneke foglalta szavakba. Körzetünk lelkésze, Dr. Szilvási András, prédikáció helyett csak egy Igét olvasott fel, ezzel mondva áment a szolgálatok által már kimondott üzenetre. „Ezért mi is szüntelenül hálát adunk az Istennek, hogy amikor hallgattátok az Istennek általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszédként fogadtátok be, hanem Isten beszédeként, aminthogy valóban az, és annak ereje munkálkodik is bennetek, akik hisztek" (1Thessz 2:13).

kovesd_a_bibliat_rcsaba-pecel_dscf6543Különleges élmény volt, hogy baptisták és adventisták együtt tehettünk fogadalmat a Biblia követésére, és lelkészeink együtt állták körül a hatvanhat nyelvű Szentírást, imában felajánlva életünket Istennek. Mindannyiunk számára egy felejthetetlen délután volt ez, mely összefogta a „Könyv népeit", és szemünket a várva várt „idő" beteljesedése felé emelte. Hála mindezért Istennek!

 

Szilvási-Csizmadia Andrea

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista