2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Segélykoncert Salgótarjánban és Pásztón
Segélykoncert Salgótarjánban és Pásztón PDF Nyomtatás E-mail
segelykoncert_starjanban_img_2118December közepén újra vendégül láthattuk az Éjféli Kiáltás Gospel kórust Salgótarjánban. Szombat délelőtt a kórus tagjai a gyülekezettel együtt készültek lélekben az esti bizonyságtevésre. Ebéd után, mire a kórus és a zenekar lassan befejezte a próbát, már a zeneiskola ajtajában vártuk a vendégeket. Néhányan közülük bátorítottak bennünket, hogy ne keseredjünk el nagyon akkor sem, ha nem lesznek sokan a koncerten, mivel a városban - pont a koncert ideje alatt - 6 különböző program is van, és így biztos nehéz a választás. Hamar megnyugodtunk, mert a koncert kezdete előtt már megtelt a zeneiskola nagyterme. A kórussal együtt lépett fel a salgótarjáni kamarazenekar és gyülekezetünk zenészei is. Az advent üzenetét Fenyvesi Péter Páltól hallhattuk. Az est kedvezményezettje a zeneiskola volt, aminek igazgatója, Tóth Tibor, elkötelezte magát arra, hogy az összegyűlt pénzt egy ÉKG-hoz hasonló kórus megalakítására fogja fordítani, mert szerinte nagyon hiányzik egy ilyen fiatalos, lelkes kórus a város életéből.

segelykoncert_starjanban_img_2120 Az ÉKG és a kamarazenekar másnap délután a pásztói művelődési házban lépett fel. A pásztói művelődési ház felújított színházterme is tele volt vendégekkel. A helyiek szerint ilyen sokan még soha nem voltak. A koncert fővédnöke Sisák Imre, Pásztó város polgármestere volt, az est kedvezményezettje pedig a város kulturális önképző-köre, akik nagyon örültek az összegyűlt adománynak.

A karácsonyi koncertjeink alapgondolata Simon András tollából származott: „Több, mint ismétlődő isteni születésnap; több, mint csillogó ajándékok halmaza.
Több, mint »szeretet-számlák« pazar kiegyenlítése; több, mint ínyenc étkek ünnepi asztala...
segelykoncert_starjanban_img_2138Ez maga a csendben születő Isten, a Szeretet teremtő jelenléte: Jézus Krisztus".

 

Kis Márta

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista