2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztség Gáborjánban
Keresztség Gáborjánban PDF Nyomtatás E-mail

2009. december 19-én örömteli, ünnepélyes alkalmunk volt a Gáborjáni Gyülekezetben, mivel Hajnal Karolina testvérnő - immár a harmadik lélek ez esztendőben - szövetséget kötött Krisztussal.

A bensőséges, családias alkalmon a helyi gyülekezet tagjai örvendeztettek meg bennünket lelkes szolgálataikkal. Az igehirdetés és az alámerítés szolgálatát Szán János lelkész végezte Mk 16:16 verse alapján.

A szolgálatban hangsúlyt kapott az élő hit fontossága, melynek természetes következménye a keresztség. Lehet a vízben alámerítkezni, de ha a Lélek nem formálta át a szívet, nincs igazi újjászületés. Igaz, a név bekerülhet a gyülekezet névsorába, de a cél, hogy víztől és Lélektől újjászületve nevünk bekerüljön az Élet Könyvébe, mint aki „hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül". Testvérnőnk ezeket a bibliai alapelveket ismerte meg és ezek szellemében kötött szövetséget az Úrral.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy Szentlelke által emberi eszközökön keresztül munkálkodik, és további két lélek indul el ezen az úton, akik élő hitüket keresztségükkel szeretnék megpecsételni.

A keresztség utáni köszöntések és a szeretetteljes vendégség immár természetes velejárói egy ilyen örömnek.

Isten áldását kívánjuk új testvérnőnk életére és családjára, hogy naponta tapasztalják meg Isten jelenlétét életükben!

 

Sztán János

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista