2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztség Békésen a felújított imaházban és keresztelő-medencében
Keresztség Békésen a felújított imaházban és keresztelő-medencében PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_bekesen_img_0850A Békési Gyülekezet tagjainak sokszoros volt az öröme, mivel október 10-én a felújított imaház mellett a felújított keresztelő-medencét is felavathatták azzal, hogy két kedves testvér kötött szövetséget az Úrral ezen a napon.

Öröm volt a két új testvér édesanyjának is, akik éveket, vagy évtizedeket vártak és imádkoztak ezért a napért. Terike néni sok évtizedes vágya teljesedett, amikor lánya, Zsófia, belépett a keresztelő-medencébe. De ugyanígy örültek Boróka szülei is lányuk döntésének és jómagam is, mivel hat éven keresztül - korábbi ígéretemhez híven - minden alkalommal, amikor találkoztunk, megkérdeztem őt, hogy mikor fog megkeresztelkedni. (Akkor tettem neki ezt az ígéretet, amikor a békési körzetből egy másik körzetbe helyeztek.) Hat év után jött el az első alkalom, amikor nem tettem fel neki a kérdést, de ekkor ő jött oda hozzám, és bejelentette döntését.

keresztseg_bekesen_img_0851Örömünkben osztoztak és fokozták is azt Boróka barátai, az EKG kórus tagjai, akik szolgálatukkal ünnepélyesebbé tették ezt a napot. Az alkalomra Isten Igéje tette fel a koronát azzal, hogy felsorolta az Istennel kötött szövetség áldásait. Ünneplésünk ezzel nem ért véget, hiszen a keresztség után sokan gyűltek össze a medence körül, jelezve, hogy egy következő alkalommal velük is együtt fog örülni a gyülekezet és a menny, ugyanúgy, ahogy Zsófika is az előző keresztségi alkalom felhívására jött előre, és a Szentlélek beérlelte az ő döntését.

Várjuk ezt az alkalmat és azt, hogy leendő és régi testvéreinkkel minél hamarabb együtt ünnepelhessünk Isten országában.

 

Hegyes Géza

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista