2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az ADRA és az ENSZ közös élelmiszerosztása Haitin
Az ADRA és az ENSZ közös élelmiszerosztása Haitin PDF Nyomtatás E-mail

img_19701Nagy mennyiségű élelmiszer-szállítmány van útban Haiti felé, hogy ételt biztosítson több mint 2 millió embernek Port-au-Prince leginkább érintett területein - jelentette az ADRA.

Az ADRA 1700 élelmiszercsomagot fog kiosztani, ami számításai szerint 10 200 fő ellátására lesz elegendő. Minden csomag 25 kg rizst tartalmaz, ami hat embernek elég néhány napra. Az ételosztás stratégiájának részeként csak nők jogosultak belépni az elosztási pontokra, hogy átvegyék az élelmiszert. Az ENSZ Világélelmezési programja szerint így biztosítható, hogy az élelmiszer egyenlően legyen elosztva a családok között. A 15 napos osztás végére az ADRA 153 000 haiti lakosnak juttat élelmiszert.

„Ez az élelmiszerosztás Carrefour-ban családok ezreinek juttat segélyt, amire oly nagy szükségük van" - mondja Mario Ochoa, a nemzetközi ADRA alelnöke és az ADRA Vészhelyzeti Központjának igazgatója. „Hisszük, hogy ezeknek a családoknak segíteni erkölcsi kötelességünk."

Az ADRA több független szervezettel is együttműködik, hogy ezt a tevékenységet támogassák. Együttműködik többek között az ENSZ Haiti Missziójával, aminek része a Világélelmezési Program, hogy segélyeket kézbesítsen a következő két hétben. A terv részeként 16 elosztási pontot jelöltek ki, többek között a Port-au-Prince melletti Carrefour-ban is, amelyet az ADRA fog irányítani.

„A Világélelmezési Program minden partnerével együttműködik, hogy folyamatos legyen az élelmiszerellátás, és elérje mindazokat, akiket a földrengés érintett" - mondja Josette Sheeran, a Világélelmezési Program vezérigazgatója.

Sheeran azt is elmondta, hogy ez az élelmiszermennyiség nem csak több emberhez fog eljutni, de stabilabb élelmiszerellátást biztosít az érintett haitiaknak.

forrás: adra.org


Az ADRA egy non-profit szervezet, mely a világ több mint 125 országban végez gazdaságfejlesztő, egészségmegőrző és oktatási tevékenységet,
tekintet nélkül nemre, korra, fajra, politikai vagy vallási hovatartozásra.

Mindezek mellett katasztrófahelyzetekben, háborúban is gyors segítséget nyújt.

 

Ön is segíthet. Ha támogatni szeretné az ADRA munkáját és a Haitin élőket, kérjük,
a következő bankszámlaszámra küldje el adományát „Haiti földrengés" megjegyzéssel:

Haiti támogatás
Képek megtekinthetők a galériában.

További híreket a Twitter és a Facebook oldalakon olvashat.

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista