2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hírek Pesterzsébetről
Hírek Pesterzsébetről PDF Nyomtatás E-mail

hirek_pesterzsebetrol_2_-_biblia_kiallitas_44Év közben már beszámoltunk a „Felfedező úton a Bibliában" c. sorozatról, melyet december 15-én fejeztünk be, és amit egy szép adventi ünnepéllyel zártunk. Farmosról, Rákoscsabáról jöttek fiatalok énekelni. Majd vendégül láttuk hallgatóinkat - mintegy 25 főt, akik a sorozaton mindvégig kitartottak -, és kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtünk, családi, munkahelyi körülményeikkel, és a világ dolgairól alkotott véleményükkel.

A sorozaton összesen 108 fő regisztrált, de 40-50 fővel többen voltak jelen, mert nem mindenki regisztrált, de figyeltük a létszámot. A regisztrált vendégekből 32 fő a névre szólóan postán elküldött meghívóra jött el, 35 fő a kézbe adott, vagy postaládába címzés nélkül bedobott meghívóra, 18 fő újság hirdetésre, 23 fő baráti meghívásra, vagy mint kiállítás látogató, ottmaradt.

Megállapíthatjuk, hogy nincs egyedüli, sikeres meghívási módszer, minden lehetséges módszert igénybe kell venni, hogy elérjük az embereket.

Hálásak vagyunk az Úrnak ezekért a lelkekért, hiszen több éve szervezünk már könyvtáborokat, egészségügyi és bibliai előadásokat a gyülekezetben, de ilyen nagy létszámban és ilyen kitartóan nem voltak jelen vendégek. Az Úr most megmutatta, hogy vannak, akik érdeklődnek, vágyakoznak a Biblia megismerésére és az Úrral való kapcsolatra, közösségre.

A sorozat vége előtt egy kérdőívvel mértük fel az eredményt. Arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli az előadók személyiségét, előadásmódját, az előadások témáját, többek „jeles", illetve „kiváló" minősítést adtak. Azokra a kérdésekre pedig, hogy hoztak-e döntéseket, változtattak-e az életükön, ajánlották-e másoknak az előadásokat, mindenki igennel válaszolt. Továbbá minden kérdőívet kitöltő személy várja a 2010-ben való folytatást, amit örömmel és Isten iránti hálával meg is teszünk. Január 19-én folytatjuk Dániel könyvének tanulmányozásával, melyet minden hallgató örömmel fogadott.

hirek_pesterzsebetrol_2_-_003A gyermekművészeti pályázatokra összesen 114 színvonalas alkotás érkezett: 113 kép és egy plasztika. Összesen 125 gyerek vett részt a pályaművek elkészítésében.  A kiállítást a kerület CSILI Művelődési Házában rendeztük meg, melyet ingyen megkaptunk egy hétre, így lehetőség nyílt arra, hogy ne csak az iskolások és szüleik, hanem a kerület lakosai közül bárki megnézhesse. Ezt is széles körben meghirdettük, és meghívtuk az evangelizáció vendégeit is. Sokan eljöttek a megnyitóra, és a kiállítást is sokan megnézték.  A vendégkönyvi bejegyzések arról tanúskodnak, hogy nagyra értékelik a pályázatokkal kapcsolatos munkánkat. Több pedagógus és a Pedagógiai Intézet munkatársai is megköszönték ezt a lehetőséget, hogy immár rendszeresen meghirdetjük a pályázatokat. Egyet idézek:

„A bibliai témák kimeríthetetlen kincsestárából öröm látni, hogy e legújabb két téma mennyi gyereket mozgatott meg és serkentett alkotásra. Köszönjük a gyülekezetnek, hogy megteremtette a lehetőséget a gyermekek megmérettetésének, hogy immár több alkalommal értékes jutalmakkal dicséri őket. Kívánom, hogy további sikeres pályázatokat és kiállításokat szervezzenek az én kedves ismerőseim (Bné Ágnes, pedagógus)."

A 2009-es esztendő gyökeres fordulatot hozott a gyülekezet missziós szolgálatában. Az egész év folyamán végig sikerült megtartani olyan vendégeket, akik az elmúlt években a gyülekezetben szervezett programjainkra egyáltalán nem jöttek el, annak ellenére, hogy azokat is meghirdettük, meghívókat postáztunk, osztogattunk. Sok barátot, ismerőst szereztünk a gyermekművészeti pályázatok révén is. Eddig ismeretlen emberek köszönnek az utcán, beszélgetünk, telefonos és e-mailes kapcsolatot tartunk többekkel. Sokan megismerték Egyházunkat, többen rendszeresen felkeresik egyházunk honlapját, figyelemmel kísérik programjainkat.

Kialakult egy 25 fős állandó és magas szinten érdeklődő csoport az evangelizáción.

Három fővel bővült a gyermekiskola látogatóinak száma. Azok a kislányok, akik második éve járnak, már önállóan imádkoznak, eligazodnak a Bibliában, és gyakran olvassák.

Egy döntés született keresztséggel kapcsolatban, de sokan hoztak életmódjuk, emberi kapcsolataik javításával kapcsolatos döntéseket, és ez nagyon fontos! Az a tapasztalatunk, hogy érdemes folyamatosan többféle témakörben munkálkodni akkor is, ha nem születik rögtön keresztségi döntés.

Több üdvözletet kaptunk karácsony és újév alkalmából olyan vendégektől is, akik most nem járnak, de egy korábbi egészségügyi, stressz, depresszió kezelésével kapcsolatos sorozaton részt vettek. Különösképpen jólesett az egyik, melyben egy fiatal lány mondott köszönetet, hogy élete legnehezebb szakaszában mellette voltunk, vigasztaltuk, megnyugtattuk, bátorítottuk, reményt kapott és szeretettel vettük őt körül.

Végezetül egy vendégkönyvi bejegyzést idézek még: „Nehéz bármit is kiemelni a ma elhangzott értékes gondolatokból. Megpróbálom. Arra az esetre, ha vétkezik ellenem valaki, miként reagáljak, olyan gyakorlati tanácsot kaptam a Bibliából, amit szeretnék következetesen gyakorolni". Ez egy jó döntés, és többen is hoztak életmódjukkal, életvitelükkel kapcsolatban ilyen jó döntéseket az előadásokon hallottak szerint.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista