2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Budapesti Regionális Ifjúsági Találkozó
Budapesti Regionális Ifjúsági Találkozó PDF Nyomtatás E-mail

bp-rit_091Hagyományteremtő alakalmon vehettünk részt a Budapesti Regionális Ifjúsági Találkozó keretében február 6-án.

Először is köszönet azoknak a fiataloknak, akik nem voltak restek eljönni, segíteni az előkészületekben! Az alkalmat megelőző vasárnap a Zuglói Gyülekezetből 8 fiatal vállalkozott arra, hogy a program házigazdájaként a terepet előkészítse. Így minden termet kitakarítottunk, rendbe raktunk, várva a közös szombatot.

A budapesti és pest megyei fiatalokon kívül az ország legkülönbözőbb részeiből érkeztek résztvevők erre az eseményre. A terem hamar megtelt, olyannyira, hogy a tartalék székek elhelyezésével elért 115 ülőhely is kevésnek bizonyult, de biztos vagyok benne, hogy az élmények azokat is kárpótolták, akik állni kényszerültek.

bp-rit_037Közös énekléssel kezdődött a program, amelyben Baktai Melinda és lelkes csapata vezetett bennünket. Ezt követően a szívességről szóló szombatiskolai tanulmányt beszéltük át jó hangulatban, kis csoportokban az új ifjúsági bibliatanulmány, vagy inkább gondolatébresztő anyag segítségével.

Igehirdetésében Ősz-Farkas Ernő felhívta rá a figyelmünket, mi is az a hírnév, amelynek elérésére törekednünk kell, hogyan lehetünk híresek Jézus oldalán. Gyakorlatban is megtapasztalhattuk, ha mindenki csak egy mécses kis lángját adja tovább, másodpercek alatt megtelik a terem fénnyel. Nem kell óriási tetteket véghezvinnünk, néhány kedves szó, odafigyelés, aprónak tűnő dolgok valami nagyot indíthatnak el.

A közös ebéd után egy Let's talk beszélgetésre került sor, ahol G. Tóth Anita és Kulcsár Attila - a Let's talk állandó riporterei - faggatták Udvar Renit és Kalocsai Tamást. Érdekes dolgokat tudhattunk meg életútjukról, lelkészi és ifjúság vezetői szolgálatukról. Őszintén beszéltek az örömök mellett az árnyoldalakról és a nehézségekről is, és jövőbeni terveikbe is beavattak minket.

Nagyon szép és tartalmas napot zártunk. Köszönet a szervezőknek!

 

K. Á.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista