2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventi ünnepség a Hajléktalan Szállón
Adventi ünnepség a Hajléktalan Szállón PDF Nyomtatás E-mail
adventi_unnepseg_a_hajlektalan_szallon_001Gyülekezetünk több éves hagyományként karácsonyi ünnepséget szervezett a csepeli Hajléktalan Szállón 2009. december 23-án. A szállón 150 főt látnak el, ezen kívül 80 főre tehető azoknak a száma, akik nem költöznek be a szállóra - még ha van hely, akkor sem.

Részükre a téli időszakban napi rendszerességgel visznek forró teát, élelmet, és ellátják őket meleg takaróval, ruházattal.

Az ünnepségen a Pesterzsébeti és a Csepeli Gyülekezet tagjai szolgáltak: néhány ének, vers, zeneszám hangzott el, melyek Isten szeretetéről szóltak. Az Igéből Simon István lelkész szólt az egybegyűlteknek, Lukács 2. fejezete alapján. A pásztorok, akik kint a mezőn vigyáztak a nyájra, reménykedve várták a Megváltó születését. Isten megtisztelte őket, hogy elsőként hallhatták a jó hírt.  Bár életük körülményei nem változtak jelentősen, mégis szívüket betöltötte a reménység. Hozzájuk hasonlóan talán a mi jelenlegi életünk sem sok reménységre ad okot, de ha szívünkben megszületik Jézus, be fogja tölteni szeretettel, megbocsátással azok iránt, akik vétettek ellenünk, és elkerülnek helyzetünk miatt.

Az ünnepi műsor után megvendégeltük a szálló lakóit és a kint lakók részére is küldtünk a finomságokból. Sok gyümölcsöt, süteményt vittünk, hogy ünnepi legyen az étkezés is.

50 db könyvet és Bibliát is ajándékoztunk, melyek hamar gazdára találtak. Egy fiatalember jelentkezett a Biblia Levelező Iskolába, néhányan pedig jelezték, hogy szívesen vennék, ha bibliaórát tartanánk nekik.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista