2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nyújtsd ki a kezed!
Nyújtsd ki a kezed! PDF Nyomtatás E-mail

keletpest_dsc_0218Ismét egy élményekkel és tapasztalatokkal teli szombatot ünnepelhetett együtt Budapest. Február 13-án a CEU Konferencia Központban a kelet-pesti körzetek számára tartott hitéleti konferencia mind a 350 résztvevő, mind a szervezők számára nagy lelki feltöltődést jelentett. A nap témája fontos üzenet volt mindannyiunk számára: „Nyújtsd ki a kezed Isten, embertársaid és a közösség felé!" Zolyomi Renáta uniópénztáros, Tóth Sándor uniótitkár és dr. Ősz-Farkas Ernő DET elnök igeszolgálatából minden jelenlévő megértette, hogy mit jelent a gyakorlatban kinyújtani a kezet Isten, a szükségben lévő embertárs és a „legkisebb" testvér felé.

keletpest_dsc_0185Az istentisztelet folyamán a zuglói, sashalmi, rákoscsabai, isaszegi, péceli, gyömrői testvérek sokszínű szolgálatai tették még szebbé az alkalmat.

Kiadós közös ebéd után különleges programmal folytatódott a nap.

Lehetőségünk nyílt kezünket kinyújtva segíteni másokon egy jótékonysági koncert keretében. A koncert kedvezményezettje a 16. kerületi Napraforgó Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat volt.

keletpest_dsc_0267Nagy örömünkre a koncerten fellépő kórusok számát gyarapították más egyházakhoz tartozó testvéreink is, mint például a Sashalmi Szentlélek Kórus és a Filia Énekegyüttes. Repertoárjuk között szerepelt számos számunkra is ismert és kedvelt kórusszám is.

Külön öröm volt látni, hogy a jövő generációja is kiveszi részét a szolgálatokból, kezdve a legkisebbekkel, mint a Péceli Gyermekkórus, akik több újdonsággal készültek erre a napra, vagy sorolhatnánk az 8in1 Singers csapapatát, akik felejthetetlen pillanatokat szereztek mindenkinek az est folyamán. Meg kell még említenünk az Agape Énekegyüttest a Sashalmi Adventista Gyülekezet Kórusát és a Zuglói Énekegyüttest, akiknek előadásában felcsendültek a régi klasszikus kórusszámok és több új énekkel is készültek.

keletpest_dsc_0037A koncert sikerét minden bizonnyal leginkább az összegyűlt összeg tükrözi, hiszen 230 000 forintnyi adományt számolhattak össze a szervezők az est végére. A Napraforgó Gyermekjóléti Központ részéről Gáspár Józsefné köszönetet mondott a gyönyörű estért és az adományért. A befolyt összeg egészét szeretnék tartós élelmiszerre fordítani, ezzel is segítve a hátrányos helyzetben lévő családok megélhetését. Ez után került bejelentésre, hogy az ADRA Adventista Szeretetszolgálat Alapítvány ezen felül játékokkal és gyermekruhákkal kívánja támogatni a Gyermekjóléti Központot. Hiszem, hogy a befolyt összeg és az ADRA nagylelkű felajánlása is jó helyre kerül, és számos családnak szereznek ezzel boldog pillanatokat.

A „Nyújtsd ki a kezed!" üzenet mindannyiunknak szól, hiszen a hitéleti konferencia véget ért, de nekünk nap mint nap helyt kell állnunk ebben az életben, és meg kell tanulnunk  segíteni másokon azért, hogy magunkon is segíteni tudjunk. Erre kínál lehetőséget a „Miként Közeledjünk Egymáshoz?" program február 28-án, ami egy gyakorlati bemutató a vakok és gyengén látók életéből a Vakmisszió szervezésében. Hasonló célokkal indul február 28-án egy előadássorozat Mátyásföldön „Kapaszkodók" címmel, melynek előadója David Klinedinst a Generál Konferenciától.

Végezetül köszönet a sashalmi testvérek fáradhatatlan szervezői munkájáért, amivel megörvendeztettek bennünket, és legfőképpen köszönet Istennek, mert lehetőséget ad ilyen alkalmakra.

 

G. Tóth Anita

Az összes kép megtekinthető itt.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista