2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Gyülekezeti munkásképző tanfolyam
Gyülekezeti munkásképző tanfolyam PDF Nyomtatás E-mail

gyulekezeti_munkaskepzo_6_1Pécelen és Debrecenben kezdődött el az a hároméves gyülekezeti munkásképző tanfolyam, melyet az Adventista Teológiai Főiskola az unió vezetőivel, osztályvezetőivel, valamint az egyházterületek vezetőivel közösen tart. A tanfolyamhoz február végén csatlakozik Hódmezővásárhely. A résztvevők létszáma megközelíti a százötven főt.

Az ország több gyülekezetéből is érdeklődtek testvéreink, hogy milyen feltételek mellett lehet új helyszíneket bevonni, és van-e mód arra, hogy akik személyesen nem tudnak részt venni a képzésben, azok távoktatás formájában jussanak hozzá az anyaghoz. Ezért szeretnénk néhány sorban elmondani, hogy mi a tanfolyam célja, és milyen további terveink vannak a résztvevők körének bővítésére.

gyulekezeti_munkaskepzo_2_1Az Adventista Teológiai Főiskola küldetése felkészíteni a hallgatókat a mai, valamint az eljövendő világ szolgálatára. Az intézmény ennek érdekében harmonikusan fejleszti hallgatói testi, szellemi és lelki erőit. Az intézményben jelenleg teológus lelkipásztori szakon folytatunk alapképzést, amit hamarosan ki szeretnénk egészíteni más olyan szakokkal is, melyek egyfelől összhangban vannak egyházunk küldetésével, másfelől alkalmasak arra, hogy munkalehetőséget teremtsenek azoknak a végzett hallgatóknak, akik nem kifejezetten egyházi pályára készülnek.

Az alapképzés mellett szakirányú képzést folytatunk életmód tanácsadó és lelkigondozók részére, ahol felkészítjük a hallgatókat a rászorulók egyéni és csoportos gondozására. Azok, akik elvégzik ezt a szakot, önkormányzatok szociális osztályán, családsegítő központokban, ifjúsági szervezetek irodáiban, valamint különböző alapítványoknál vállalhatnak munkát.

A szakirányú képzés keretében tartjuk nagy sikerű szabadegyetemi előadásainkat is, ahol hat helyszínen több száz nem adventista érdeklődő ismerkedhet meg a Bibliával.

A gyülekezeti munkásképző tanfolyam olyan három évre tervezett sorozat, melynek célja a gyülekezetek nem lelkészi állományú munkásainak felkészítése a hatékony és áldott szolgálatra. A tanfolyamot az Adventista Teológiai Főiskola központjában, valamint további két, jól megközelíthető központban tartjuk. Minden konzultáción egy témával foglalkozunk.
A hallgatók előre megkapják a tananyagot és a segédanyagot, hogy felkészülten jöhessenek a foglalkozásra, amit szombaton fél kilenctől tíz óráig, majd délután tizennégy órától tizennyolc óráig, illetve vasárnap reggel nyolc és tizenkét óra között tartunk, tárgyanként összesen tíz-tíz órában.

Az első körben Ócsai Tamás unióelnök az egyház és a társadalom kapcsolatáról, dr. Szilvási József, az Adventista Teológiai Főiskola rektora a gyülekezeti szolgálatok alapjairól - ezen belül a Timóteushoz írt első és a Tituszhoz írt levélről - míg dr. Tokics Imre, főiskolai tanár Dániel próféta könyvéről tart előadásokat. Az előadások hanganyagát rögzítjük, és hozzáférhetővé tesszük az érdeklődők részére. Ezen felül azt a jó hírt közölhetjük, hogy a sorozatba bármikor be lehet kapcsolódni, mert amikor a program a végére ér, akkor újra indítjuk. Továbbá előzetes egyeztetés mellett arra is van mód, hogy egy-egy körzet meghívja azoknak a tárgyaknak az előadóit, melyek különösen aktuálisak az adott körzetben.

A tanfolyam részletes tematikáját az Adventista Teológiai Főiskola honlapján tettük közzé.

 

Szif

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista