2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Főzőtanfolyam Újpesten
Főzőtanfolyam Újpesten PDF Nyomtatás E-mail

fozotanfolyam_ujpesten_3Vegán főzőtanfolyamot szerveztünk Újpesten 2010. január 20-tól február  24-ig. A tanfolyamot a helyi lapban és szórólapon hirdettük meg.

Nagyon meglepődtünk, amikor megérkezett az 50 vendég a kis gyülekezeti konyhánkba, nem gondoltuk, hogy ilyen sokan érdeklődnek a vegán táplálkozás iránt.

fozotanfolyam_ujpesten_1A következő alkalommal székeket kellett kölcsön kérnünk, és át kellett alakítanunk a konyhánkat is. A főzőtanfolyamon a Newstart konyha alapján reggelikre gyümölcsöket, kásákat, goffrit, olajos magvakat készítettünk. Ebédre zöldséges ételeket, leveseket, salátákat, pástétomokat, egytálételeket készítettünk. Az ételeket Csalami Lászlóné Vera készítette, és mi újpesti tagok segítettünk neki.

Az ételbemutató után Csalami László életmódtanácsait követhették figyelemmel a vendégek, és nagyon sok kérdésük volt.

fozotanfolyam_ujpesten_4A főzőtanfolyam 18 órakor kezdődött, de sokszor egészen 21 óráig beszélgettünk a vendégekkel. Vendég előadónk is volt. Magyarországon tartózkodik ugyanis Lowell Hargreaves és családja, ők látogattak meg minket a főzőtanfolyamon, ahol Lowell felesége, Sandra is mutatott be nagyon finom ételeket.

A kistarcsai BIO ABC áruiból vásárolhattak a vendégek. A tanfolyam alatt kirándulást is szerveztünk a havas Budai hegyekbe, ahová a vendégek szintén elkísértek minket.

Nagyon családias hangulat alakult ki, és vendégeink alig várják a folytatást. Főzőtanfolyamunk után hatrészes stressz tanfolyamot hirdettünk a vendégeknek, és jelentkeztek közülük az Újpesten tartandó bibliai szemináriumra is.

Befejezésül, még idéznék abból a levélből amit, az egyik új vendég írt a programról: „Tegnap (szerda délután) részt vettem az általatok szervezett és lebonyolított főzőtanfolyamon, a IV., Kordován téren. Örülök, hogy ilyen érdekes előadás résztvevője lehettem. Elkápráztatva szívtam magamba a számomra új ételkészítési eljárásokat, illetve a lelkész úr válaszait az általam feltett kérdésekre. A veletek eltöltött röpke 2 óra olyan hamar eltelt, hogy el is feledkeztem, hogy haza kellene rohannom. Szerencsére a család részére a vacsora a hűtőben volt. Az ételek iszonyúan ízlettek, és furcsa, de természetesen gyönyörű érzés volt, hogy senki nem szólt rám, hogy már többedik tányérral szedek a remekművekből. Természetesen nem jóllakási szándékkal vettem részt a tanfolyamon (késő este már úgysem szoktam enni, de annyira ízletesek voltak az ételek, hogy képtelen voltam abbahagyni a kóstolást. Szóval teljesen a hatásotok alá kerültem, hiszen mindannyiótok önzetlenül, örömmel, profitmentesen végezte a reá osztott feladatát. Megbeszélésünk értelmében kérlek, hogy tegyél félre nekem egy-egy példányt a tegnapi tanfolyam receptfüzetéből. Még egyszer köszönöm, hogy veletek tölthettem egy feledhetetlen, hasznos estét."

Hálásak vagyunk Istennek az áldásért, és a sok emberért, köszönet Neki, hogy részesei lehettünk az Ő tervének!

Zajacz Ági

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista