2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Légy te is fáklya Haitiért!
Légy te is fáklya Haitiért! PDF Nyomtatás E-mail

adra_hungary_haiticoncert_043wtmk2010. február 12-én segélykoncertet tartott az ADRA a Haiti földrengés túlélői javára a Hetednapi Adventista Egyház Terézvárosi Gyülekezetében.

A koncerten az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus lelkes csapata énekelt.

Haitin a 2010. január 12-én bekövetkezett katasztrófa óta rendkívül nehéz helyzet uralkodik. A fővárosban, Port-au-Prince-ben és környékén a házak összedőltek vagy életveszélyessé váltak, megszűnt a vezetékes víz- és az áramszolgáltatás, nincsenek kórházak, élelmiszerboltok, fertőző betegségek terjednek, romlott a közbiztonság. Az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a rossz helyzet miatt rendkívül nagy a feszültség az ott élők között.

adra_hungary_haiticoncert_035wtmkAz ADRA ebben a helyzetben is segít az embereken. Mivel az ADRA International 30 éve jelen van Haitin, rögtön indítani tudták a segítő kezeket. A TIME Magazin riporterét is az ADRA konvoja vitte a földrengés helyszínére (a teljes cikket lásd a www.adventista.hu oldalon). A katasztrófa által érintett terület több pontján is víztisztító berendezéseket telepítettek, víztisztító tablettákat osztottak, sátrakat biztosítottak, ideiglenes kórházat állítottak fel, orvosi csoportokkal összefogva nyújtanak egészségügyi ellátást, élelmiszert biztosítanak több tízezer fedél nélkül maradt helybéli számára.

A helyreállítás programjának támogatása volt a segélykoncert célja. A jelenlévő közel 400 fős vendégsereg által adományozott összeg 512 860 forint volt, amely összeg az ADRA Katasztrófa-alapján lévő és később beérkező adományokkal kiegészítve meghaladja jelenleg a 900 000 Ft-ot. Ez az összeg lesz átutalva a nemzetközi ADRA számlájára, támogatva az ADRA Haiti munkáját. Charles Sandefur, az ADRA International igazgatója, a helyszínen készített interjúban elmondta, hogy az ADRA nemcsak addig marad Haitin, ameddig a kamerák. Már eddig is mintegy 30 éve dolgoznak különböző fejlesztési programokon, és ezután is, míg az Úr el nem jön, dolgozni fognak az országért.

adra_hungary_haiticoncert_104wtmkAz ADRA továbbra is folytatja programját Haitin. Az elsődleges szükségletek kielégítése után a szervezet hosszú távú tervei közé tartozik, hogy segítse a térség fejlesztését, újjáépítését. Nagyon komoly feladat lesz egy 3 milliós város helyére egy újat emelni. De az ADRA munkatársai továbbra is mindent megtesznek a helyszínen, és azért, hogy bátorítsák mindazokat, akiknek erre most a legnagyobb szükségük van.

Steven Cooperrel (ADRA TED igazgató) történt beszélgetésünk után szeretném tolmácsolni az ADRA International és az ADRA Haiti üzenetét, melyben hálás szívvel köszönik az adományokat mindenkinek.

 

Ifj. Fekete István - Bakosné Zohán Tünde

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista