2024. július 03. Szerda
Napnyugta: 20:44
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow David Klinedinst Szombathelyen járt
David Klinedinst Szombathelyen járt PDF Nyomtatás E-mail

kp_041Testvérünk 2010. február 5-27-ig 12 előadásból álló sorozatot tartott Szombathelyen. Evangelitzátori és lelkészi szolgálatot végez a Pennsylvaniai Területnél, és Generál Konferencia Vakmissziós Intézeténél. Az Egyesült Államok, Ausztrália, Karib-szigetek, Anglia, Nigéria, Fülöp-szigetek és Dominika több városában tartott már összejöveteleket, és erősen hisz az evangelizáció és a laikus szolgálat fontosságában. Feleségével, Marquitával 14 éve házasok. Két lányuk van, Melaney 5,  Emiley pedig  2 éves.

Megható, amilyen szeretettel beszél Jézusról. Minden lényeges hitelvet érintett előadásaiban, amiket hetente négyszer, hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton tartott, a Bibliai Szabadegyetem részeként.

david_klinedinst_szombathelyen_jart_2Hétfőnként továbbra is 70-80, a többi napokon 55-65 vendég járt az alkalmakra. 20-án és 27-én együtt ünnepeltük barátainkkal a szombatot. 33, ill. 42 barátunk jött el a két szombaton a hallgatók közül.

Miután elment, „visszazökkentünk a régi kerékvágásba", azaz ismét hétfőnként folytatódik a Bibliai Szabadegyetem.

Meghirdettünk két bibliatanulmányozó kiscsoport-foglalkozást szerda délelőttre, ill. délutánra, ahova 13-an jelentkeztek.

A különféle felhívásokra többen leadták döntési kártyáikat. Többek között a hallgatók legnagyobb része „Szeretné mostantól kezdve rendszeresen tanulmányozni a Bibliát", 10-en jelölték be, hogy egy napon szeretnének alámerítéssel megkeresztelkedni, 14 fő szeretne további információkat szerezni az Adventista Egyházról.

Amikor megkérdeztük őket, kinek melyik rész tetszett leginkább, legtöbben a halottak állapotát és a szombat tanítását találták felettébb érdekesnek, elgondolkodtatónak, illetve megdöbbentőnek.

Testvérünkkel elkezdtük barátaink felkeresését otthonaikban. Ezek olyan „egyperces" látogatások voltak - de egyik sem volt rövidebb 30 percnél.

Néhány konkrét érdekesség:

  • Meglátogattunk Daviddel egy hölgyet, akiről álmomban sem gondoltam volna, hogy milyen mélyen gondolkodik az elhangzottakról. Amikor David imádkozott érte, ő könnyeivel küszködött.
  • Akiről azt gondoltam - mivel már évek óta jár különféle alkalmainkra -, hogy neki biztosan csak egy kis bátorítás kell... Hát nem így történt! Áll egyhelyben, mint a cövek.
  • Azonban találkoztunk „11 órás munkásokkal" is. Addig egyszer sem voltak, aztán meg hirtelen belecsöppentek a közepébe! Éppen a szombatról volt szó azon a péntek estén. Másnapra hívtunk mindenkit egy közös szombatünneplésre. Mindketten ott voltak.
  • Az előadások vége felé elmentünk egy közös pizza-partira, meg szerettük volna vendégelni. Meglepetésünkre, a teremben egy vállalkozói meeting volt, kb. 10-15 vállalkozó volt együtt az egyik asztalnál. Közülük hárman eddig rendszeresen jártak a szabadegyetemre. Egyikük felállt, odajött hozzánk, és azt mondta, hogy rendeljünk nyugodtan, az ő vendégei vagyunk. Aztán később ismét odajött hozzánk, és megkérte Davidet, nem jönne-e át az ő asztalukhoz, és nem mondana-e értük egy áldás-imát? Megható látvány volt, ahogy ezekért a vállalkozókért imádkozott, Isten áldását kérve otthonaikra, családjukra, és azt kérve Istentől, hogy segítsen nekik megtalálni Őt, mint a legnagyobb ÁLDÁST!

Szeretnénk továbbhaladni a megkezdett úton. Úgy érzem, (talán?) megtettük a magunk részét - a Szentlélek eljövetelére várunk!

Sokat gondolkodtunk azon, hogy ha mindenki, aki valamilyen kapcsolatba került az elmúlt 10 évben Vas megyében az adventistákkal, egyszer egy időben és egy helyen lenne, több százan lennénk. De csodás lenne sok barátunkkal találkozni Isten országában!

 

Gyürüs Istvánné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista