2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek
Hírek
Mozgásban az evangelizáció – imádság a felhők fölött PDF Nyomtatás E-mail

2007. március 18-25-ig, a Transzeurópai Divízó 13 országából mintegy 60 lelkész és néhány gyülekezeti munkás vett részt azon az evangelizációs továbbképzésen, aminek harmadik részét Izlandon tartották. A Dunamelléki és a Tiszavidéki Egyházterületről 4-4 lelkész és egy gyülekezeti tag hallgathatta Dwight Nelson, Russel Buril, Miroslav Pujic, Michael G. Hamilton és Kovács-Bíró János előadásait.

Tovább...
 
A hit és tanulás 35. konferenciája Hongkongban PDF Nyomtatás E-mail

A hongkong-i Adventista szemináriumban megtartott konferencia résztvevői

2007. március 11-22. között szervezte meg a Generál Konferencia a „Faith and Learning" 35. konferenciáját a kínai Hongkongban. Mintegy két-háromszáz potenciális résztvevő közül választották ki azt a harminc személyt, akik meghívást kaptak erre az alkalomra. Európából három személyt hívtak meg, a Magyar Uniót dr. Tokics Imre testvérünk képviselte.

Tovább...
 
AZ ÉKG kórus koncertturnéja PDF Nyomtatás E-mail

2007. március 30-31-én a salgótarjáni körzetben megtartottuk az immár hagyományos húsvéti segélykoncerteket. Vendégünk az Éjféli Kiáltás Gospel (ÉKG) kórus volt, akik nagy-nagy lelkesedéssel jöttek.

Tovább...
 
Hírek a Budapest-Sashalmi Gyülekezet életéből PDF Nyomtatás E-mail

Evangélizáció Sashalmon
Gyülekezetünk Mark Finley előadás-sorozata után vetített képes előadással folytatta az evangelizációt a XVI. kerületi lakosok részére. Címe: Felfedezések a Bibliában és a bibliai földeken, melyet Szilvási András tartott 2007. február 16-tól március 4-ig Mátyásföldön a Jókai utcai irodaházban. Azóta ugyanitt folytatjuk a sorozatot minden pénteken és szombaton este 18 órai kezdettel, április 27-ig. A bibliai helyszínekről a biblia történeteire s benne egy-egy hitelvre helyeződött át a hangsúly. Előadók: dr. Tokics Imre, Prof. dr. Szigeti Jenő, Ősz-Farkas Ernő, Fenyvesi Péter, Henter Barna lelkészek. Az előadásokon több mint félszáz személy vesz részt közöttük 15-20 fő rendszeres látogatója a programnak.

 

Fülöp Gáborné

 
Akkreditációs eljárás PDF Nyomtatás E-mail

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság nyolcévenként végez akkreditációs eljárást a felsőoktatási intézményekben. Az előkészületek után 2007. április 10-én került sor Pécelen az Adventista Teológiai Főiskolán a Látogató Bizottság munkájára, melynek során megvizsgálták az előzetesen benyújtott dokumentumok alapján, hogy a főiskola képzési és kutatási tevékenysége, illetve a képzési programok szakmai és infrastrukturális színvonala, valamint az intézmény személyi és szervezeti feltételei megfelelnek-e az Akkreditációs Bizottság által kidolgozott és nyilvánosságra hozott akkreditációs követelményeknek.

Tovább...
 
ADRA nap Isaszegen PDF Nyomtatás E-mail

2007. március 17-én gyülekezetünkbe látogatott az ADRA képviseletében Bakosné Zohán Tünde és munkatársa Csergedi-Nagy Éva. Erre az alkalomra elhívtuk barátainkat, ismerőseinket.

Tovább...
 
Magyar Adventista Világtalálkozó és Missziókonferencia PDF Nyomtatás E-mail

2007. augusztus 14–19., Debrecen

Kölcsey központ

 

Interjú Dr. Szilvási Andrással, a Magyar Unió elnökével

„Evangélium határok nélkül" - Ez a IX. Missziókonferencia mottója, amely ebben az évben különleges eseménynek is helyet ad - a Magyar Adventista Világtalálkozónak.

Tovább...
 
Megtalálták „Jézus elveszett sírját”? PDF Nyomtatás E-mail

A Jézusról szóló szenzációs állítások és az úgynevezett vallásos tárgyi leletek felfedezése mindig nagy port vernek fel. A kritikusok még mindig a Da Vinci kód állításai felett vitatkoznak, és több olyan fanatikus él, aki hiszi, hogy Noé bárkájának egy darabját őrzi a kisasztalkáján, mint ahány könyv van a Bibliában.

Tovább...
 
Közel 45 ezer keresztség egyetlen nap alatt! PDF Nyomtatás E-mail

Egyetlen nap alatt több mint 44 700-an csatlakoztak keresztség által a Hetednapi Adventista Egyházhoz március 24-én, Közép-Amerikában. Az esemény történelmi jelentőségű, hiszen hasonló mértékű aratásra az Adventista Egyház 1921-ben történt helyi megalakulása óta még nem volt példa ebben a régióban, sőt még két évvel ezelőtt is úgy vélték, hogy a bűvös hárommilliós taglétszámot 2010-nél hamarabb nem érhetik el.

Tovább...
 
Irányelvek a Hetednapi Adventista Egyház weblapjaihoz PDF Nyomtatás E-mail

A Hetednapi Adventista Egyház gyülekezeteinek, irodáinak, intézményeinek jelenléte szerte a világon globális elismerést eredményezett az egyház számára. A világszéles Hetednapi Adventista család jó hírnevét befolyásolja tagjainak életvitele, szervezeteinek tevékenysége, felekezeti szolgálatai és programjai, valamint ingatlanjainak esztétikai állapota. Az egyház, mint védjegyet elfogadta és bejegyezte saját hivatalos nevét és logóját. Minden olyan felekezeti szervezet, amely fel van sorolva a Hetednapi Adventista Évkönyvben [Seventh-day Adventist Yearbook] jogosult arra, hogy nem kereskedelmi célra felhasználja az egyház bejegyzett védjegyét („Hetednapi Adventista", „Adventista", „HNA") [„Seventh-day Adventists," „Adventist," „SDA"], vagy ezek bármilyen képzett alakját; lásd: GC BA 40 40) és logóját. A hivatalos név és logó használata azzal a kötelezettséggel jár, hogy meg kell védenünk azt a visszaélésektől és hamis beállítástól.

Tovább...
 
<< Első < Előző 141 142 143 144 Következő > Utolsó >>

Eredmények 2116 - 2130 / 2151

 
 
 
Hírek
Galéria
Joomla Toplista